Staal-   eReader eBook

Silvia Avallone • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Staal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De dertienjarige Anna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba. Elba is voor de rijken en toeristen, en onbereikbaar voor het gewone volk dat zijn brood verdient in de plaatselijke staalfabrieken.

De meisjes zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk, maar op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven en begint alles te draaien om hun verlangen als vrouw bewonderd te worden. In hun troosteloze arbeiderswijk proberen Anna en Francesca hun ontluikende seksualiteit uit te buiten om de bedrukte sfeer thuis te ontvluchten. Dan komt op een dag de liefde uit een onverwachte hoek, waardoor de onoverwinnelijke vriendschap tussen Anna en Francesca op losse schroeven komt te staan.

Silvia Avallone beschrijft op uiterst gevoelige wijze de levens van twee opgroeiende meisjes die gevangen zitten tussen conflicterende emoties van liefde en rivaliteit. Een nieuwe Italiaanse stem, een jonge schrijfster die door haar psychologische scherpzinnigheid een verpletterende indruk achterlaat.

Dit boek in de pers

Dit is een ijzersterk boek. Rauw, grappig, maar vooral pijnlijk accuraat.  
De Morgen  

Een overdonderend debuut. Staal is rauw, hard én teder. Een uitstekende roman.  
Knack  

De roman van Silvia Avallone spuugt weerzin en ademt verdriet. Ze schrijft ijselijk en prachtig.  
NRC  

Silvia Avallone viel met haar debuutroman terecht in de prijzen. De mengeling van de rauwheid van de armoede, het monster van de staalindustrie, en de fijnzinnige beschrijving van de verschillende karakters maakt Staal tot een beklemmend, maar ook ontroerend verhaal, dat je ademloos uitleest.  
De Volkskrant  

Avallone maakt met Staal indruk: het toont meedogenloos de rauwe contouren van een weinig hoopvol bestaan.  
De Telegraaf  

Tegenover de rauwe - vroeger heette dat felrealistische - schets van deze troosteloosheid staat de gevoelige manier waarmee Avallone de vriendschap tussen Anna en Francesca beschrijft.  
Het Parool  

Avallone debuteert origineel en meeslepend.  
Trouw  

Een indrukwekkend debuut dat het rauwe en hedendaagse Italië ongenadig beschrijft.  
Metro  

Het is niet moeilijk te zien waarom Staal mensen zo beroert. Avallone zorgt tegelijk voor een nieuw en fris geluid: ze zet een net even fellere schijnwerper op het leven van de meisjes en hun families, haar realisme heeft een rauw randje.  
Elsevier  

Terecht dat dit met een Premio Campanillo Opera Prima bekroonde debuut al een jaar de Italiaanse bestsellerlijsten aanvoert.  
Nu.nl  

Wie Italië werkelijk wil leren kennen, blijft thuis en leest een boek van een van de Angry Young Italians. Staal bijvoorbeeld.  
8Weekly  

Intense, zinderende roman. Een krachtig verhaal dat je gelezen wilt hebben.  
Esta  

Avallone, jong, mooi en zeer getalenteerd is een gedroomde debutante.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de puberteit
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Silvia Avallone
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023456988
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte840 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten