Stalin-   eReader eBook

Oleg Chlevnjoek • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Stalin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Oleg Chlevnjoek concentreert zich in deze nieuwe Stalinbiografie op zes sleutelperiodes in het leven van Stalin: de jaren vlak voor de revolutie, de macht die van Lenin naar Stalin verschuift, de collectivisatie en de hongersnood, de terreur van de late jaren dertig, de oorlog met nazi-Duitsland en het begin van de Koude Oorlog. De auteur heeft uitputtend onderzoek verricht in alle archieven die sinds begin jaren negentig openbaar zijn geworden. Alle belangrijke stukken van en over Stalin heeft hij onder ogen gekregen. Het resultaat is een zeer toegankelijke en compacte biografie vol nieuwe inzichten, die de standaard voor het komende decennium zal worden.

Dit boek in de pers

De biografie van Oleg Chlevnjoek geeft een realistischer en ontluisterend beeld van dictator.  
Financieele Dagblad  

Wie wil weten hoe één man erin kan slagen om een volk 25 jaar in zijn ban te houden hoe ver mensen kunnen gaan om zich aan te passen aan een schrikbewind moet dit boek lezen, waarin Chlevnjoek een meesterlijk prortret schetst van ‘het grootste genie der mensheid’ en van zijn gedachtegoed, waar nooit definitief mee is afgerekend en dat ook heden nog springlevend is.  
De Groene Amsterdammer  

Chlevnjoek heeft een bijzonder boek geschreven. Niet alleen omdat er weer meer archieven open zijn in Moskou en hij het Russisch machtig is, maar ook omdat hij als het ware een pas op de plaats maakt in de wereld van de Stalinbiografiën. Zijn voorgangers hebben het het leven van de opvolger Lenin te veel geromantiseerd.  
Het Parool  

Oleg Chlevnjoek verdiept zich al ruim twintig jaar in het leven van de Sovjetdictator. [Hij] heeft duizenden archiefstukken over het Sovjettijdperk door zijn handen laten gaan. [...] prettig leesbare biografie [...].  
Trouw  

Niet dankzij maar ondanks Stalin en het stalinisme won de Sovjet-Unie uiteindelijk de oorlog van nazi-Duitsland.  
NRC  


Reviews & recensies

Goed leesbare biografie over deze tiran die vele zal boeien. Inclusief een katern met zwart-witfoto’s.

De auteur van deze biografie heeft de pas ontsloten archieven over Stalin minutieus bestudeerd en daar een degelijk werk over geschreven. Het boek verschijnt op een mooi moment, want het lijkt wel of de Russen tegenwoordig Stalins misdaden zijn vergeten. Maar die waren er wel degelijk: iedereen sidderde van angst voor de grillen van deze tiran. Chlevjnoek zet dat allemaal nog eens op papier. Hij heeft met materiaal uit Stalins archief zijn manipulatieve omgang met medewerkers geanalyseerd. Soms corrigeert hij zelfs aannames van eerdere historici. Ook is er nog een aparte wat meer persoonlijke verhaallijn over Stalins laatste dagen, zijn familie en ziektegeschiedenis. Dat voegt een extra menselijke laag toe.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Sovjet-Unie
  • dictatorische machthebbers

Details:

Auteur(s)Oleg Chlevnjoek
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Toon Dohmen
ISBN9789046818411
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's494
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2773 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten