Statistische signaalverwerking-   eReader eBook

J. Biemond, R.L. Lagendijk • eBook

€ 23,00

Direct downloaden

Gratis verzending
Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Statistische signaalverwerking

Dit boek is gebaseerd op het college Statistische Signaalverwerking. In de laatste decennia heeft de signaalverwerking sterke veranderingen doorgemaakt. Door de opkomst van ge ntegreerde digitale signaalverwerkingsprocessoren en door de ontwikkeling van gespecialiseerde ge ntegreerde circuits voor complexe signaalverwerkingsalgoritmen heeft de bewerking van elektrische signalen in real-time zich ontwikkeld van abstract idee tot dagelijkse praktijk. Algoritmen die lange tijd slechts conceptuele oplossingen van theoretische problemen waren, worden momenteel routinematig gebruikt in een groot aantal toepassingen binnen de Elektrotechniek (telecommunicatie: detectie en schatting van signalen, netwerktheorie: realisatie van algoritmen, regeltechniek: regelen en meten van systemen, en informatietheorie: transport en extractie van informatie), maar ook daar buiten. De statistische signaalverwerking concentreert zich op dat deel van de signaalverwerking waarin het gebruik van stochastische signaalmodellen en statistische kenmerken essentieel is. Bij alle te bespreken onderwerpen draait het telkens om het scheiden van informatie en verstoring, waarbij de verstoring meestal gemodelleerd wordt als een (additieve) ruiscomponent.

Dit werk behandelt de elementaire onderwerpen uit de statistische signaalverwerking, zodat na bestudering de (vrij uitgebreide) literatuur op dit gebied goed toegankelijk is. Er wordt ingegaan op detectie- en schattingstheorie, lineaire kleinste-kwadraten schatters (Wiener, Kalman schatters en adaptieve filters) en methoden voor het schatten van spectra.

In deze tekst staan de methodologie n voorop en minder de toepassingen, alhoewel de behandelde stof wel zoveel mogelijk ge llustreerd wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van de signaalverwerking. De methoden die besproken worden, vormen de basis voor veel gerealiseerde systemen.

Inhoud: Voorwoord 1. Introductie in de statistische signaalverwerking 2. Detectietheorie 3. Schattingstheorie 4. Lineaire kleinste kwadraten schatters voor signalen: Wiener filters 5. Kalman filters 6. Adaptief filteren in de 'noise canceling' configuratie 7. Spectrum schatten Appendix: tweezijdige z-transformatie Antwoorden Literatuur Trefwoordenlijst

http://www.vssd.nl/hlf/informatie.html

Details:

Auteur(s)J. Biemond, R.L. Lagendijk
UitgeverijVSSD
ISBN9789065621429
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's244
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte2684 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten