Steinz-   eReader eBook

Jet Steinz, Pieter Steinz • eBook

€ 24,99

Direct downloaden

Gratis verzending
De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

Steinz is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood? Steinz – gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen, aan de hand van: · 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor boeken in een vergelijkbare stijl of over hetzelfde onderwerp · 52 boekwebben, literaire schema’s rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen · 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Wolf Hall en van Advocaat van de hanen tot Der Zauberberg · 26 ‘one-book wonders’, auteurs die beroemd zijn om één briljant boek · 26 lijstjes met elk 13 boeken over één onderwerp · 52 landkaarten die laten zien waar de meesterwerken uit de wereldliteratuur zich afspelen – ideaal voor ‘lezen op locatie’ · 26 quizzen rondom literaire thema’s Een introductie tot het wereldwijde web van de fictie Steinz – Gids voor de wereldliteratuur, een samenvoeging, volledige bewerking en actualisering van de succesboeken Lezen &cetera (2003) en Lezen op locatie (2004), is een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten. Een schat aan informatie en dwarsverbanden. Aan Steinz – Gids voor de wereldliteratuur werd meegewerkt door Toef Jaeger (1971), redacteur Boeken en literair criticus van NRC Handelsblad.

Dit boek in de pers

Het wijde web van de wereldliteratuur, gevat in 5.000 titels  
De Standaard  

Je wordt hier zo gretig van […] het heeft de dartelheid van Made in Europe.  
MATTHIJS VAN NIEUWKERK  


Reviews & recensies

Een heerlijke gids voor elke literatuurliefhebber

Aan dit werk zitten voordelen en nadelen: prachtig om te lezen (en te hebben!), maar je ‘nog te lezen lijstje’ wordt er wel heel lang door. ‘Hebberig’ word je ervan, dat is het goede woord. Pieter Steinz, ooit chef literatuur bij nrc, maakte samen met zijn dochter een mooie gids waar je als literatuurliefhebber eindeloos in kunt bladeren. Ze geven heel veel informatie over de mooiste boeken uit de wereldliteratuur. Goed gestructureerd en overzichtelijk, een hele prestatie. Leesbaar en duidelijk. Door het enthousiasme van de auteurs over de boeken, krijg je zelf onvermijdelijk ook leeskriebels. Een echt literatuur basisboek, voor de liefhebber!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Jet Steinz, Pieter Steinz
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819432
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's560
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met digitaal watermerk
Adobe PDF met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam op iedere pagina) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte24054 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten