Sterrenkunde-   eReader eBook

Govert Schilling • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Sterrenkunde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos. Hij schetst het heelal aan de hand van een aantal themas. In `gluren bij de buren legt hij uit hoe andere planeten in ons zonnestelsel met hulp van onbemande ruimtesondes worden onderzocht. In `sterrenstof verhaalt hij de scheikundige evolutie van het heelal en duidt hij de herkomst van de elementen. In `buitenaards leven gaat hij in op de vraag die ieder klein kind zich stelt: is er leven mogelijk op andere planeten dan op de aarde? Govert Schilling licht een tipje van de sluier op over alles wat we nog niet weten van donkere materie, donkere energie en de oerknal. 'Sterrenkunde' is een tot de verbeelding sprekende ruimtereis en brengt de amateur-astronoom en passant de laatste ontwikkelingen op het gebied van sterrenkunde bij. -Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor onder meer de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald naar het Engels, het Duits en zelfs naar het Chinees.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een charmante en toegankelijke inleiding in de sterrenkunde

Sterrenkunde is een moeilijk onderwerp dat toch een passie voor velen is. Een vluchtige introductie gaat vaak gepaard met lastige formules en een vraag naar een wiskundige basis. Daarom is Sterrenkunde van Govert Schilling wat mij betreft de beste introductie voor sterrenkunde die momenteel op de markt is. Schilling schrijft op entertainende en soms geestige manier, maar is altijd een schat aan informatie. Het boek bouwt op van de geschiedenis van het sterren kijken naar uiteindelijk de verste sterrenstelsels, waardoor het narratief niet alleen verhalend maar ook makkelijk te volgen is. Alles komt aan bod, maar wordt niet bemoeilijkt door formules of grafieken. Bijgestaan door mooie illustraties. Voor iedereen te lezen, een ontzettend helder en vlot boek over alles wat je wilt weten over sterrenkunde.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Govert Schilling
UitgeverijAmsterdam University Press
ISBN9789048523504
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte1106 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
SerieElementaire Deeltjes
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten