Stil in mij-   eReader eBook

Danielle Hermans, Esther Verhoef • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Stil in mij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Stil in mij. Overleven bij de nonnen vertellen tientallen vrouwen hun schokkende verhaal van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Auteurs Esther Verhoef en Daniëlle Hermans interviewden tientallen slachtoffers om hun persoonlijke ervaringen uit eerste hand te kunnen optekenen. In Stil in mij laten deze vrouwen voor het eerst hun eigen stem horen en vertellen zij zelf over hun ervaringen toen zij als kinderen werden overgedragen aan scholen en instituten waar nonnen de leiding hadden.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Aangrijpende verhalen van jonge meisjes over misbruik door nonnen

Soms lees je een boek dat blijft hangen, hoor je een verhaal dat werkelijk een impact heeft. Dit is zo’n verhaal. Een verhaal over gewelddadige nonnen. Ja, dat zijn nog eens twee woorden die je niet snel met elkaar verbindt. We zijn natuurlijk de afgelopen jaren doodgegooid met verhalen over seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Dit ging veelal over mannen en jongens. Maar ook de meisjes in de Rooms Katholieke instellingen werden vaak getroffen door misbruik. Geweld, soms in combinatie met seksueel misbruik. In dit boek maken we kennis met de meisjes van toen. 21 persoonlijke verhalen die ons een goed beeld geven van het leven in de Rooms-Katholieke tehuizen en internaten. Het is schokkend dat veel van deze vrouwen op latere leeftijd nog zulke grote gevolgen van het misbruik ondervinden. Je staat versteld van hoe sadistisch sommige nonnen met de jonge meisjes omgingen. Wat een trauma. Een heftig boek, geschreven door twee goede auteurs. Aangrijpend, maar zeker goed om te lezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over serieuze zaken
  • persoonlijke verhalen

Details:

Auteur(s)Danielle Hermans, Esther Verhoef
UitgeverijA.W. Bruna Uitgevers
ISBN9789044971736
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's186
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3236 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten