Het tankstation op de route-   eReader eBook

Jan Baeke • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Het tankstation op de route is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het lijken scenario s, de gedichten in Het tankstation op de route. Ze suggereren een verhaal, een dramatische ontknoping, een mogelijke opeenvolging van scènes op weg naar het noodlot. De suggestieve taal, de veelal gewone zinnen die in een verrassend verband bij elkaar zijn gebracht, het zijn bouwstenen van een bundel die doorkijkjes biedt naar een voorstelbare werkelijkheid, die soms aan ons begrip ontsnapt, maar die verdraaid veel lijkt op wat we om ons heen kunnen waarnemen: die doodgewone alledaagse wereld, die vaak net zo merkwaardig en ongrijpbaar is als welke verzonnen wereld ook.

Dit boek in de pers

In een eenvoudige taal, met een handvol ongedefinieerde personages als instrument bouwt Baeke spanning op.  
Knack  

Het tankstation op de route is een sterke bundel in een oeuvre dat eerder het poëtisch talent van Baeke bewees. Maar niet eerder was de dichter zo consistent in zijn verwondering over wat werkelijk is of het zou kunnen zijn. Daarvoor heeft hij nu alle registers opengetrokken.  
NRC  

Baeke creëert spanning tussen de gemaakte wereld en de bestaande werkelijkheid, die - net als in de film - te zien is als een aaneenschakeling van losse scènes, waartussen de hoofdrolspeleres zelf verbanden moeten aanbrengen.  
Trouw  

De bundel verwart en boeit op een aangename manier met bijzondere poëzie die bij iedere lezing weer nieuwe vergezichten opent. [...] Jan Baeke heeft opnieuw bijzondere poëzie afgeleverd. [...] Aanbevolen.  
Cobra  

Details:

Auteur(s)Jan Baeke
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023481881
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's70
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte872 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten