Tegengif-   eReader eBook

Elke Vanelderen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Tegengif is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wist je dat...
... je een groot deel van de pesticiden op groenten en fruit kunt afwassen met appelazijn?
... 1 fles water 25.000 soorten chemicaliën bevat?
... nieuwe kleren restanten kunnen bevatten van kankerverwekkende kleurstoffen en schimmelwerende producten?

In deze consumptiemaatschappij staan we niet meer stil bij de schadelijke stoffen waarmee we in ons gewone, dagelijkse leven geconfronteerd worden. In veel gevallen wéten we zelfs niet dat bijvoorbeeld voeding, speelgoed en verzorgingsproducten stoffen bevatten die ons lichaam, onze geest en het milieu belasten.

Tegengif bevat: een praktisch overzicht van schadelijke stoffen per categorie: kleding, voeding, cosmetica en verzorgingsproducten, schoonmaakproducten, werken leefomgeving, medicatie en speelgoed tips om het contact met giftige stoffen te vermijden of te verminderen gezondere en milieuvriendelijkere alternatieven Dit boek is er niet om paniek te zaaien maar om te informeren, zodat we bewuste keuzes kunnen maken.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Elke doet je nadenken over de hoeveelheid giftige stoffen die je binnen krijgt, zonder belerend te zijn. Een eye-opener!

Elke Vanelderen is vooral bekend als 'mevrouw Regi Penxten'. Onterecht, want de mooie blonde Limburgse is daarnaast ook een gediplomeerde gezondheidscoach die zopas een geweldig boek schreef: 'Tegengif'. Als mama én gezondheidsgoeroe was ze verbaasd over de hoeveelheid giftige stoffen we naar binnen krijgen zonder dat we het weten. Die giftige stoffen vind je echt overal, van plastic speelgoed en papflessen tot kuisproducten en verf, van groenten en fruit tot dagcrèmes. Hoewel de titel nogal dramatisch klinkt, heeft Elke heeft zeker geen doem-boek geschreven waarmee ze paniek wil zaaien. Ze doet je nadenken, zonder al te belerend uit de hoek te komen. De hoofdstukken waarin ze uitlegt welke schadelijke stoffen er in kuisproducten en plastic flessen zitten (en wat er gebeurt als je een plastic fles in de zon laat staan), zijn echte eye-openers. Haar boek is handig ingedeeld met thematische hoofstukken (o.a. speelgoed, kuisproducten, cosmetica... en een speciaal hoofdstuk voor zwangere vrouwen) waarin ze in mensentaal uitlegt wat de gevaren zijn en oplossingen aanreikt. En dat zijn heus niet altijd geitenwollensokken-alternatieven. Want ook in de supermarkt vind je dagcrèmes zonder parabenen, plastic flessen zonder schadelijke deeltjes en kuisproducten die wél goed voor jezelf en het milieu zijn. In een tijd waar zoveel mensen last hebben van chronische ziekten en allergieën - vaak veroorzaakt door te veel toxische stoffen in je lijf - is 'Tegengif' een zeer welkom boek!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • leesbare boeken waar je iets van opsteekt
  • boeken over gezond leven

Details:

Auteur(s)Elke Vanelderen
UitgeverijHorizon
ISBN9789492159496
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's150
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1052 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten