Tekst in Context Max Havelaar - Multatuli-   eReader eBook

• eBook

€ 16,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het hoogtepunt van de Nederlandse literatuur in speciale editie voor het voortgezet onderwijs.

'Max Havelaar' van Multatuli wordt beschouwd als het hoogtepunt van de Nederlandse literatuur. Maar behalve een literair meesterwerk is het ook een roman met een missie, bedoeld als een harde aanklacht tegen de wantoestanden in Indië. Honderdvijftig jaar na dato heeft het boek nog niets van zijn kracht verloren. Het is geestig en ontroerend, onderhoudend en vlijmscherp. Het is prachtig gecomponeerd en geschreven in een meeslepende, virtuoze stijl.

Deze uitgave bevat de belangrijkste passages uit het omvangrijke werk, voorzien van verbindende teksten. Wie was Multatuli eigenlijk en waarom noemde hij zich zo? Hoe zat het met de uitbuiting van de Javanen? En wat was Multatulis eigen belang bij het schrijven van dit boek? Hoe zat de koloniale samenleving in elkaar en in hoeverre heeft Max Havelaar de geschiedenis veranderd? Op dergelijke vragen geeft deze rijk-geïllustreerde publicatie een helder antwoord.

Dit boek kwam tot stand met medewerking van Helene Hermans en Christianne Lemckert.

Details:

UitgeverijAmsterdam University Press
ISBN9789048512140
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's95
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF
Adobe PDF is een formaat van Adobe Systems. Het is een veel gebruikt formaat voor op de computer, maar wordt ook ondersteund door vrijwel elke e-reader en tablet.
Bestandsgrootte8800 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieTekst in Context
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten