Ten oosten van het westen-   eReader eBook

Miroslav Penkov • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een jongen probeert via eBay het lichaam van Lenin voor zijn communistische grootvader te bemachtigen. Een mislukt wonderkind steelt een gouden crucifix uit een orthodoxe kerk. Een jongeman ontmoet zijn nichtje, de liefde van zijn leven, eens in de vijf jaar in de rivier die zijn geboortedorp in oost en west verdeelt.

In de verhalen in Ten oosten van het westen schrijft Miroslav Penkov over de tumultueuze politieke en religieuze geschiedenis van zijn geboorteland Bulgarije. Zijn personages rouwen om een vervlogen verleden en verlangen naar een toekomst die nooit zal komen. Penkovs verhalen zijn, ondanks de gewichtige thema's, lichtvoetig en ontroerend. Ten oosten van het westen is de indrukwekkende aankondiging van een groot literair talent

Dit boek in de pers

En zo zien de levens van de meeste personages in de verhalenbundel van de naar de VS uitgeweken Bulgaar Penkov eruit. Grauw met een randje van nepgoud. Ze blijken tot alle soorten verraad in staat in de hoop het beter te krijgen. Penkov is messcherp in zijn beschrijvingen.  
Knack  

Hoe meeslepend Penkovs portret van zijn land ook is, hij raakt je in de eerste plaats via zijn sympathieke, droevige personages. Hun verhalen zijn stuk voor stuk rauw, maar ook warm en liefdevol. Sprookjesachtig bijna.  
HP/De Tijd  

De verhalen in Ten oosten van het westen van Miroslav Penkov zijn even geloofwaardig als dramatisch. Zijn Bulgarije is gewelddadig, mythisch en down to earth. (...) Er spreekt uit deze verhalen een veerkracht en een humor uit die van deze bundel meer maken dan zomaar een handvol vertellingen over Bulgarije. Het is de aankondiging van een origineel en groot talent.  
NRC  

In de absurdistische verhalen over heimwee en verlangen kondigt zich een groot verteltalent aan. (...) Voor onze ogen laat Miroslav Penkov hun losgeslagen levens ontsporen, schrijnend en grotesk. De Bulgaarse Amerikaan is een groot verteltalent.  
Trouw  

Miroslav Penkov is amper dertig maar niemand kruipt zoals hij in de huid van de drie generaties Bulgaren die hem voorafgingen. (...) In Ten oosten van het westen zijn acht lange verhalen gebundeld, die op onnavolgbare manier heden en verleden aaneen knopen, met veel humor maar vooral veel oog voor het tragische. (...) Penkov is briljant.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Miroslav Penkov
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023469803
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte760 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten