Ter voorbereiding op het volgende leven-   eReader eBook

Atticus Lish • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Ter voorbereiding op het volgende leven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de restaurantkeukens in de onderbuik van New York zwoegt Zou Lei, een illegale immigrante uit de woestijn van China. De constante angst voor de immigratiedienst overschaduwt haar bestaan. Voor Zou Lei is hard werken geen keuze, geen stap op weg naar de Amerikaanse droom maar een constante strijd om te overleven, om de honderd dollar per week bijeen te sprokkelen die ze betaalt voor haar hoekje in het piepkleine appartement dat ze deelt met vele andere illegalen.
Tijdens een van haar schaarse pauzes loopt Zou Lei drievoudig veteraan Skinner tegen het lijf. Skinners traumatische ervaringen in Irak hebben diepe psychische wonden achtergelaten, en de enige manieren waarop hij zijn demonen weet te bedwingen zijn alcohol en zijn lichaam tot het uiterste drijven in de sportschool.
Ondanks de taalbarrière herkennen de twee iets in de ander, en er ontstaat een relatie die een glimp hoop biedt in hun beider harde bestaan. Maar de realiteit in dit New York is allesbehalve een sprookje, en de omstandigheden zijn allesbehalve ideaal.
Met Ter voorbereiding op een volgend leven heeft Atticus Lish een verpletterend debuut afgeleverd; zowel een j'accuse als een liefdesbrief aan New York City, een indringend portret van de onderkant van New York, waar de Amerikaanse Droom voor immigranten en oorlogsveteranen onbereikbaar lijkt.

Dit boek in de pers

Overdonderende roman in een rijk doorbloede schrijfstijl over een Oeigoerse en een Irakveteraan in New York  
De Volkskrant  

Voorbereiding op het volgende leven is een liefdesverhaal, maar dan van het meest onsentimentele, weerbarstige, wanhopige soort... op de eerste pagina's voel je de ondergang al aan die mensen trekken; langzaam drukt Lish alle lucht uit je longen. Dit krachtige boek wegleggen, je wil het soms wel, maar het lukt niet, in ademnood moet je verder lezen. De grootste kracht van het boek zit trouwens niet eens in dit verbijsterende liefdesverhaal maar in de beschrijvingen van de stad en haar verdwaasde bewoners. […]Dit boek gaat immers over Amerika, het is een politiek boek over de aardedonkere kant van het Amerika van nu.  
Trouw  

Lish heeft met Ter voorbereiding op het volgende leven een geheel eigen stadsroman geschreven […] Een vorstelijk debuut, zonder dat vader Gordon Lish er als kruiwagen aan te pas kwam. Een boek in een rijke literaire traditie dat stevig op eigen benen staat en dat essentiële dingen zegt over wat het is om migrant te zijn in een wereld die systematisch wegkijkt.  
De Groene Amsterdammer  

Ter voorbereiding op het volgende leven is een wervelende roman, geschreven in nuchter maar meeslepend proza. Zijn ongekunstelde straattaal, krachtige realisme en onconventionele gebruik van interpunctie maken van de leeservaring van Atticus Lish een literaire achtbaanrit.  
Nederlands Dagblad  

Een bikkelhard liefdesverhaal wordt er in Ter voorbereiding verteld. Over twee verdoemde zielen die in de groezelige achterbuurten van de stad New York houvast bij elkaar zoeken... Lish roept het allemaal indringend op, in proza dat genadeloos gedetailleerd is en doortrokken van een gespierd soort lyriek. En met zijn schijnbaar oer-Amerikaanse verhaal bovendien behoorlijk wat politieke en maatschappelijke vragen die in het licht van de huidige stroom vluchtelingen uit Syrië en andere oorlogsgebieden ook in Europa prangender zijn dan ooit.  
VPRO Gids  

Behalve een aangrijpende liefdesgeschiedenis schetst Atticus Lish ook een schitterend beeld van het moderne Amerika.  
De Tijd  

Je voelt het in het gedetailleerde portret dat hij van Queens schetst, van de graffiti tot de gebroken crackpijpen en de geuren van de goedkope eettentjes. Maar ook in zijn gevoel voor de taal van de straat en de taal van het leger. The man knows, and the man knows how to write.  
NRC BOEKEN  

Met Ter voorbereiding op een volgend leven heeft Atticus Lish een verpletterend debuut afgeleverd; zowel een j'accuse als een liefdesbrief aan New York City, een indringend portret van de onderkant van New York, waar de Amerikaanse Droom voor immigranten en oorlogsveteranen onbereikbaar lijkt.  
DE WERELD DRAAIT DOOR  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Amerikaanse Droom
  • romans over de zelfkant van de maatschappij

Details:

Auteur(s)Atticus Lish
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Anne Jongeling
ISBN9789048827145
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's413
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte833 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten