The Gentlemom-   eReader eBook

Ellen van den Bouwhuysen, Kirsten Ginckels • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

The Gentlemom is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ben je op zoek naar een boek boordevol - kuch - nuttige tips and tricks voor kers-verse mama's en hun pasgeboren baby's? Dan moeten we je teleurstellen. Ellen en Kirsten hebben er hun buik van vol. Van die goedbedoelde raad. Van dat perfecte plaatje. Van de schone schijn. Ze willen eerlijk. En mild. Want net als één op zes vrouwen in Vlaanderen kregen ook zij te kampen met een postnatale depressie. Not a pretty picture.
Wat mama worden écht met je doet, en met je leven zoals je het kende voor de baby, komt meestal met een dikke laag glazuur. De minder fraaie kantjes en de moeilijke momenten, daar praat niemand over. Tenzij jij eerst, dan klapt de rest ook uit de biecht.

Kirsten Ginckels (1984)
Werkte als zelfstandige journaliste voor vrouwenbladen. Kent Simon al haar hele leven, hun motto sinds 2011 is 'trouwen is houwen'. Moest flink wennen aan dochter Lenne (bijna 3).

VIND-IK-LEUK
Albert Heijn
Tony's Chocolonely
Florence + the Machine
zomerbars en pop-up shops

Ellen van den Bouwhuysen (1979) Is zelfstandig fotografe. Verdrinkt al dertien jaar in die mooie blauwe kijkers van Jesse. Vergelijkt zoon Seppe (3) het liefst met een wilde wervelwind.

VIND-IK-LEUK
zomerbriesjes en slappe lachjes boeken en papier
mooie webshops
chocolade-ijs mét stukjes

Samen riepen ze in 2014 het Facebook-platform the gentlemom in het virtuele leven.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Voor veel mama's bestaat het moederschap uit meer kleuren dan alleen de roze wolk

Een dik jaar geleden startten nieuwbakken mama's Kirsten en Ellen een groep op Facebook: 'the gentlemoms'. Ze hadden genoeg van de schone schijn die veel mama's ophielden. Net als één op de zes vrouwen kregen zij te kampen met een postnatale depressie. Een baby haalt je leven overhoop en van wie je ervoor was, blijft geen spaan meer heel. Natuurlijk zijn er mama's bij wie het wél vanzelf gaat (des te beter), maar voor veel vrouwen bestaat het moederschap uit meer kleuren dan alleen de roze wolk. Hun Facebookverhaal was meteen een gigantisch succes; intussen telt de groep bijna 11.500 leden. Hun boek over mama zijn zonder schone schijn schreven ze in dezelfde stijl als hun posts: veel persoonlijke, herkenbare verhalen, inspirerende quotes en grappige anekdotes. Zonder opgestoken vingertje over hoe het zou moeten, zonder tips en trucs over borstvoeding en huilbaby's. Vooral Ellens getuigenis over hoe na de bevalling de tranen bleven komen, is heel pakkend. "Ik weet wat het is", schrijft Ellen, "als ik in the gentlemom-mailbox een getuigenis lees van iemands tranen. Dan voel ik ze weer prikken. Maar ze blijven niet voor altijd, daarin moet je me geloven." Een hart onder de riem voor de vele mama's die in hetzelfde schuitje zitten.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Ellen van den Bouwhuysen, Kirsten Ginckels
UitgeverijHorizon
ISBN9789492159311
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's227
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte89127 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten