The Snowden Files-   eReader eBook

Luke Harding • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

The Snowden Files is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Niet alleen de e-mails, WhatsAppjes en telefoongesprekken van potentiële vijanden van Amerika zijn bekeken en afgeluisterd, maar ook die van miljoenen gewone burgers en regeringsleiders als Angela Merkel en François Hollande. De NSA heeft daarbij samengewerkt met de Britse inlichtingendienst GCHQ en internetbedrijven als Google en Facebook gehackt. Wat nu naar buiten is gekomen, is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. De Snowden Files is het spannende verhaal van de opmerkelijkste klokkenluider aller tijden. Minutieus laat auteur Luke Harding de stappen zien die Edward Snowden zette om de informatie die hij heeft verzameld met de wereld te delen vermoedelijk gaf hij 50.000 tot 200.000 documenten aan journalisten door. Dit sensationele boek is het meest complete verhaal over Edward Snowden: zijn werkwijze, zijn vlucht om uit handen van Amerika te blijven en zijn intentie om de wereld te laten zien dat deze afluisterpraktijken volledig uit de hand zijn gelopen en zich onttrekken aan elke vorm van democratische controle.

Dit boek in de pers

‘[...] het is de eerste keer dat de kwestie Snowden zo volledig en zo overzichtelijk wordt gepresenteerd.  
Knack  

Dit boek wordt voorgestuwd door adrenaline, [...] een must voor wie de ontwikkelingen rond de NSA volgt.  
NRC  

Een vlot geschreven reconstructie.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het complete verhaal achter de meest gezochte en bekendste klokkenluider ooit

De dialoog over Edward Snowden is nog volop gaande. Het “gewone” volk vind hem veelal een held, maar de overheid en justitie houden er andere ideeën op na. Hoe het ook zij: het is een bijzondere man met een bijzonder verhaal dat zeker de geschiedenisboeken in zal gaan. Luke Harding pende in bijna 300 pagina's het gehele verhaal van Snowden op. Hij gaat soms persoonlijk op Snowden in, maar biedt ook ruimte voor de verschrikkelijke geheimen die hij onthulde, en de consequenties. De vraag hoe Snowden alle bestanden heeft verzameld, gestolen en verstuurd zonder ontdekt te worden, wordt beantwoord. Ook zijn vlucht naar Rusland wordt tot in detail besproken. Dit is misschien wel het meest complete boek wat je kunt vinden over het fenomeen Snowden: een dikke aanrader!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over privacy
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Luke Harding
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Rob de Ridder, Mariëlla Duindam, Rob van Moppes
ISBN9789046817032
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's300
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte9691 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten