Thomas Piketty's Kapitaal-   eReader eBook

Victor Broers • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kapitaal in de eenentwintigste eeuw van Thomas Piketty heeft wereldwijd het debat over economie en welvaart aangezwengeld. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Die ongelijkheid in inkomen en welvaart heeft al eerder aan de basis gestaan van grote sociaal-politieke veranderingen, en dat kan zo weer gebeuren, stelt Piketty. Victor Broers neemt de lezer op toegankelijke wijze mee in deze complexe discussie, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische. Want wat bedoelt Piketty nu eigenlijk? En wat moeten we hier in Nederland uit zijn verhaal concluderen? Naast een beschouwing van Pikettys bevindingen en die van zijn vele criticasters, voorziet Broers het debat van context en schetst hij wat we ook in Nederland de komende jaren kunnen verwachten. Bestaat de door Piketty gestelde ongelijke verdeling van kapitaal? Is het erg als welvaart ongelijk verdeeld is? En wat kunnen we in Nederland met deze informatie? Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financiën. Tegenwoordig is hij start-up-consultant en ondernemer. Broers publiceerde eerder Europa in het rood, over de gevolgen van de economische crisis voor Europa. Over Europa in het rood: `Europa in het rood leest als een roman, die stemt tot nadenken. Over ons cultureel erfgoed, ons politieke systeem, maar ook over de manier waarop wij zelf met waarde en geld omgaan. Olaf Simonse, Wijzer in geldzaken `Europa in het rood is een boeiend boek over het negatieve beeld van de fundamenten van onze economie. Brenno de Winter, NU.nl

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het boek Pikkety's Kapitaal in de eenentwintigste eeuw helder samengevat

Thomas Piketty's radicale economische relaas heeft alle mediakanalen overgenomen als een virus. Van links tot rechts bestaan er ver uiteenlopende meningen, en zelfs president Obama lijkt nu de broodkruimels van Piketty te gaan volgen. Iedereen die het dikke 'Kapitaal in de eenentwintigste eeuw' in de winkel heeft zien liggen, weet echter dat het je daar niet zomaar in een avondje doorheen fietst! Daarom is Victor Broers heldere samenvatting van groot belang. Vloeiend weet hij Piketty's manifest en de gearticuleerde kritieken daarop uiteen te zetten. Broers heeft zelf echter wel een uiterst rechts-kritische blik op Piketty, iets wat af en toe doorschemert. Dit doet echter niet af aan zijn uiterst duidelijke samenvatting van de feiten.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over politiek
  • intelligente mannenzaken

Details:

Auteur(s)Victor Broers
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035142794
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1794 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten