Thuis-   eReader eBook

Toni Morrison • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Frank Money, een boze en van zelfhaat vervulde soldaat, keert terug naar het racistische Amerika nadat hij in Korea verwondingen heeft opgelopen die niet alleen fysiek van aard zijn. Thuis ontwaakt Frank met een schok uit zijn verlammende lethargie wanneer hij zijn zusje moet helpen dat slachtoffer is geworden van een medisch experiment. Hij ziet zich gedwongen samen met haar terug te keren naar het kleine plaatsje in Georgia waar ze zijn opgegroeid. Frank moet zowel zijn nare jeugdherinneringen als zijn oorlogservaringen onder ogen zien en vraagt zich af wie hij eigenlijk is. Maar dan blijkt hij over een ongekende moed te beschikken.

Thuis is een diepzinnige en bijzonder aangrijpende roman over een schijnbaar verslagen man die zijn thuis hervindt. Een roman die wederom uitblinkt door de voor Morrison zo kenmerkende universele thema's, de levendige dialogen en de tot in detail uitgewerkte personages.

Dit boek in de pers

Wie het Amerikaanse patriottisme zo durft te ontluisteren als de uit eigen ervaringen puttende Nobelprijswinnares roman na roman doet, verdient lof. (...) Morrisons met veel slang doorspekte, spreektalige stijl is symbolisch geladen, vlijmscherp en direct.  
NRC  

Nobelprijswinnares Toni Morrison is een vrouw van weinig woorden. Thuis past in alle opzichten in haar oeuvre. Nou ja, zo'n Nobelprijs geven ze niet zomaar, natuurlijk.  
De Volkskrant  

Een mooie, compacte roman. (...) Opnieuw treft Morrisons pen de lezer met een mokerslag. (...) Toni Morrison dwingt met haar nieuwste roman de lezer tot nadenken.  
De Telegraaf  

Toni Morrison wekt het alledaags racisme van de jaren vijftig schrijnend tot leven. Er zijn indringende scenes, zoals die waarin de Moneys uit hun geboorteplaats Bandera Country in Texas worden verdreven. Of die lang raadselachtige openingspassage - de kinderen die een man begraven zien worden in een paardenwei - die voor extra suspense zorgt. Het is allemaal overtuigend, subtiel en prachtig geschreven.  
Het Parool  

Een zeer genuanceerde roman die over veel meer gaat dan racisme en de moeizame verhouding tussen vrouwen en mannen. Morrison heeft vanaf haar eerste roman altijd geschreven over wat het is om Amerikaan te zijn en te blijven. Ze is een nationale schrijfster: in haar verhalen raakt ze aan de essentie van de Amerikaanse identiteit, die altijd al mobieler en flexibeler is geweest dan de Europese.  
De Groene Amsterdammer  

Toni Morrisons Thuis misstaat niet naast haar beroemde roman Beminde (1987). (...) Thuis mag een pleidooi zijn voor menselijkheid en een aanklacht tegen elke vorm van uitsluiting, het is ook een meesterlijk verhaal dat met zoveel positieve kracht is geschreven dat het je vertrouwen geeft.  
Limburgs Dagblad  

Het lezen van dit ingetogen geschreven boek geeft op een bepaalde manier rust. Toni Morrison hoeft niet zo nodig meer te scoren; ze staat boven de materie. En ze weet bovendien precies wat ze wil zeggen.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Toni Morrison
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023472964
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1016 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten