Thuis in de Tour-   eReader eBook

Mart Smeets • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Over de Tour op vaderlandse bodem Mart Smeets was – misschien wel als enige Nederlander – fysiek aanwezig bij alle Nederlandse openingsritten van de Tour de France. Al in 1954 ging hij met zijn vader naar het Olympisch Stadion voor de Tourstart, in 1973 deed hij verslag van de proloog in Scheveningen voor de NOS Radio, in 1978 in Leiden voor de NOS televisie (waar hij Jan Raas zag winnen maar de uitslag ongeldig verklaard werd), en ook in Den Bosch 1996 (processierupsen!) en Rotterdam 2010 (droomstart) was hij aan het werk. Ook in Utrecht zal hij er zijn. En de Tour kwam vaker naar Nederland: in 1969 voerde de etappe naar Maastricht, in 1992 naar Valkenburg en in 1958 reed de Tourkaravaan tien hele kilometers door Zeeuws-Vlaanderen. In Thuis in de Tour memoreert Mart Smeets prachtige verhalen over de Tour op vaderlandse bodem. Hij baseert zich op eigen herinneringen en aanvullend historisch onderzoek.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Heerlijk snoepgoed voor Tourliefhebbers

Op onnavolgbare wijze deelt Mart Smeets zijn persoonlijke herinneringen aan de Tour de France. Hoewel je kunt zeggen dat vaak niet de Tour maar Smeets zelf centraal staat in deze verhalen, is hem dat bij voorbaat vergeven. Het leuke van dit boek is dat Smeets er veel insiders-informatie ingestoken heeft over wat er allemaal achter de schermen gebeurt en kan misgaan, en waar de kijker thuis –hopelijk- niets van merkt. Het is overduidelijk dat Smeets een absolute autoriteit is op het gebied van de Tour de France. Dat maakt dit boek een must read voor alle fans van deze legendarische wielerwedstrijd.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Mart Smeets
UitgeverijUitgeverij De Kring
ISBN9789462970007
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's180
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte7467 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten