Tien En Een Nacht-   eReader eBook

Charles Lewinsky • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Tien En Een Nacht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Charles Lewinsky toont zich opnieuw een verbluffend goede verteller.

In het vervallen Palace Hotel bezoekt een ordinaire schurk een wat oudere prostituee om haar verhalen te laten vertellen. Dat kan ze namelijk uitstekend.

Tien-en-een verhalen vertelt deze moderne Sheherazade aan haar klant. Over een zelfmoordenaar die helemaal niet blij is met zijn redding; over iemand die al gestorven is maar dat zelf nog niet doorheeft; over een man met twee hoofden die ongewone gesprekken voeren. Wat je zoal vertelt om een klant in een goed humeur te houden. En allemaal cirkelen ze om de vraag: wat maakt een mensenleven en waarom is het verzinsel vaak waarachtiger dan de werkelijkheid? Komisch en vol leedvermaak, sarcastisch en melancholisch, en vooral verrassend.

Dit boek in de pers

De auteur kan met slechts enkele penseelstreken kleurrijke en levendige personages neerzetten; hij schrijft prachtige dialogen.  
Frankfurter Allgemeine Zeitung  


Reviews & recensies

Een prachtig canvas van korte verhalen: de moderne duizend-en-één-nacht

De titel van het nieuwe boek van literair titaan Charles Lewinsky (bekend van het meesterlijke Het lot van de familie Meijer) doet niet voor niets aan duizend-en-één-nacht denken. Het is een zeer geslaagde moderne herinterpretatie van het oude sprookje. Een al wat oudere prostituee wordt regelmatig bezocht door een vaste klant die zij al jaren kent. Hij is een robuuste crimineel met een duistere kronkel in zijn hoofd. Toch vertelt de prostituee juist aan hem een reeks korte fantasieverhalen met een adviserende, moraliserende inslag. Bij elkaar vormen de sprookjes een bijzonder narratief dat verder reikt dan de prostituee en de crimineel zelf. Het boek is indrukwekkend. Een waardige toevoeging aan het oeuvre van een groots schrijv

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Charles Lewinsky
UitgeverijSignatuur
Vertaler(s)E. Schippers
ISBN9789044962307
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1416 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten