Tien jaar gevangen-   eReader eBook

Amanda Berry, Gina Dejesus • eBook eci.be lezers

€ 12,99

Direct downloaden

Tien jaar gevangen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tien jaar gevangen
De ontvoering van twee jonge vrouwen in Cleveland: een schokkend en waargebeurd verhaal

Op 6 mei 2013 werd er in de Amerikaanse stad Cleveland een afschuwelijk misdrijf ontdekt: drie jonge vrouwen waren ontvoerd door een man uit hun eigen buurt. Tien jaar lang werden ze vastgehouden, mishandeld en verkracht. Amanda Berry kreeg een dochter van hem.
Dit boek, geschreven door de slachtoffers Amanda Berry en Gina DeJesus, vertelt het verhaal van hun strijd om te overleven, de onvoorstelbare martelingen en hun onverwoestbare hoop om gered te worden en terug te keren naar een gewoon leven.
Hun verhaal wordt afgewisseld met verslagen van de hand van Mary Jordan en Kevin Sullivan, twee Pulitzerprijs-winnende journalisten van de Washington Post. Zij beschrijven de wanhopige pogingen van de familieleden en instanties om de vermiste vrouwen terug te vinden.

Amanda Berry en Gina DeJesus leiden nu een gelukkig leven bij hun families in de omgeving van Cleveland.

Dit boek in de pers

Wat een gruwelijk verhaal had kunnen worden van twee slachtoffers die een ondraaglijk leven hebben moeten leiden in het huis van een monster, is in plaats daarvan het prachtige relaas geworden van twee jonge, bange meisjes die tegen alle verwachtingen in opgroeien tot krachtige, zelfbewuste vrouwen die een mensenkennis en mededogen bezitten dat veel volwassenen nooit zullen kennen.  
Hebban.nl  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe drie vrouwen zich staande weten te houden tijdens tien jaar onvrijwiliige opsluiting. Waar gebeurd!

Herinnert u het zich nog? Het ongelofelijke verhaal dat een man in Cleveland tien jaar lang drie meisjes ontvoerd, opgesloten, verkracht en mishandeld heeft? Een van de vrouwen krijgt in die tijd zelfs een dochtertje van ontvoerder Ariel Castro. In dit boek vertellen twee van de drie vrouwen hun verhaal, afgewisseld met een verslag van de zoektocht van buiten door Mary Jordan en Kevin Sullivan, twee Pulitzerprijs-winnende journalisten van de Washington Post. Het verhaal is schokkend en verbijsterend. Naast de beschrijving van al het geweld lees je dat Amanda en Gina uitleggen waarom ze nu toch enorm dankbaar en optimistisch door het leven kunnen gaan. Ze benadrukken om nooit op te geven als iemand is vermist. Dat ontneemt de vermisten alle hoop: zij willen tenslotte weten dat ze gezocht worden! Het boek is een absolute aanrader, omdat het de kracht van mensen laat zien om te overleven, ook in zo’n vreselijke situatie.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over gevangenschap
  • duistere waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Amanda Berry, Gina Dejesus
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Hanneke Bos
ISBN9789024568574
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4393 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten