Tobi-   eReader eBook

Vincent Overeem • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Tobi is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In het bos vlak bij het dorp waar ze woonde wordt het levenloze lichaam van Nickie gevonden, het zeventienjarige meisje over wie iedereen kwaadspreekt, het meisje dat bloedmooi is, en onhandelbaar. Wat heeft de veertienjarige Tobi ermee te maken en waarom trok hij de weken voor haar dood met haar op? Wat vertelde hij haar over zijn moeder, die een paar weken eerder is overleden en die hij niet kon loslaten? Gaandeweg komt de lezer erachter hoezeer hun levens zijn verstrikt.

Tobi is het subtiele verhaal over de obsessieve verhouding tussen een moeder en een zoon, en over de radeloze weken waarin de liefde voor Nickie haar beklemmende einde vindt.

Dit boek in de pers

Een broeierige en spannende roman blijft het tot het eind. Het verhaal hangt aan elkaar van mysteries. Zeer geslaagd.  
De Telegraaf  

Je zit als lezer voortdurend op het puntje van je stoel. Er zijn de hypnotiserende zinnen, er is de gejaagdheid. Er is het bijna ademloos voortjakkeren naar het onafwendbare einde. Er is de voortdurend suggestieve stijl. Ja, dít is een meesterwerk.  
Het Parool  

Een duistere roman over opgroeien en waanzin, met een opening als die uit een thriller. (...) Naarmate de roman vordert, krijgt het verhaal het karakter van een draaikolk die de lezer meesleurt. Overeem laat hem even spartelen, legt niet meteen uit hoe het zit en juist dat maakt deze tweede roman van zijn hand zo goed.  
Elsevier  

Af en toe begon het in mijn hoofd te kolken. Deze schrijver kreeg mij waar hij mij hebben wilde.  
De Groene Amsterdammer  

Sfeervolle roman, zinderend van Hollands dorpsleven, over de veertienjarige Tobias die in de ban raakt van de drie jaar oudere Nickie.  
LINDA.  

Propvol mooie dialogen en scènes, werkelijk elk personage en elke relatie tussen hen is interessant. Tobi lijkt elektrisch geladen, iedereen en elke plek zit vol betekenis. Deze roman is scherp en verontrustend en imponerend.  
8Weekly  

Een ijzingwekkend spannend verhaal. (...) Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat je in het verhaal gezogen wordt, het niet meer kunt loslaten of zomaar onpartijdig aan de kant kunt blijven staan.  
Nederlands Dagblad  

De vorige roman van Vincent Overeem, Misfit, is lovend ontvangen door zowel de Nederlandse als de buitenlandse pers, en met Tobi maakt Overeem de verwachtingen meer dan waar. Een prachtige roman over geheimen, familieverhoudingen en de werking van het geheugen, die leest als een trein.  
BOEK  

Wat een verteller is die Overeem. Geen explosie, eerder een implosie met minstens zo'n heftige impact  
Esta  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familieproblemen
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)Vincent Overeem
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023478683
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's197
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1245 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten