Tot ziens daarboven-   eReader eBook

Pierre Lemaitre • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Tot ziens daarboven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Eerste Wereldoorlog heeft van Frankrijk een ruïne gemaakt. Te midden van de verwoesting proberen Albert en Édouard, soldaten die de verschrikkingen van de loopgraven meemaakten, de draad van het gewone leven weer op te pakken. Beiden zijn ze alles kwijtgeraakt en ze voelen zich bedrogen en verstoten door de maatschappij. Met een bedrieglijk plan besluiten ze het Franse volk een lesje te leren én zelf fortuin te maken. Precies datgene wat Édouard en Albert voor ogen hadden gebeurt: het geld stroomt binnen. Tegen de tijd dat het bedrog aan het licht komt, hebben Édouard en Albert al plannen gemaakt om uit Parijs te vertrekken. Maar zal het de vrienden lukken om het verleden ook echt achter zich te laten? Tot ziens daarboven is een aangrijpende roman over de gevolgen van de Grote Oorlog en hoe een land de doden herdenkt, maar de overlevende soldaten lijkt te vergeten. Pierre Lemaitre won de Prix Goncourt met Tot ziens daarboven. Monumentale roman over de verwerking van een oorlogsverleden. 'Slaat in als een bom' - Le Figaro

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een Franse oorlogsroman over soldaten en de maatschappij die ze in de steek laat

Met de huidige dialogen omtrent veteranen in de Verenigde Staten op de achtergrond, is dit verhaal over broederschap, wraak en de nadagen van de Eerste Wereldoorlog onmetelijk relevant. Tot ziens daarboven draait om Albert en Édouard, die zich verlaten voelen door het Franse volk, hoewel het offer dat zij aan hun land brachten letterlijk op hun lichamen is te zien. Zij verzinnen een zwendel om snel rijk te worden, maar komen per toeval hun oude, wraakzuchtige commandant tegen. Tot ziens daarboven biedt een ontnuchterende, schrijnende blik op de invloed van oorlog op de psyche, maar ook op de paradoxale waarheid: een dode soldaat is heilig, een levende is lastig. Met soms humoristische insteek schrijft Pierre Lemaitre een treffende historische roman, hij steekt zijn kritiek op de huidige maatschappij niet onder stoelen of banken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogstrauma's
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Pierre Lemaitre
UitgeverijXander Uitgevers
Vertaler(s)Liesbeth van Nes
ISBN9789401601085
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's410
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1260 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten