Twee wegen-   eReader eBook

Per Petterson • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.

Twee wegen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee mannen komen elkaar tegen op een brug. Er volgt een ongemakkelijk gesprek: Tommy en Jim waren vroeger vrienden, maar hebben elkaar al vijfendertig jaar niet meer gezien. Door deze toevallige ontmoeting komen veel herinneringen uit hun jeugd boven, toen ze allebei opgroeiden in gebroken gezinnen en kracht putten uit hun vriendschap. Tommy en Jim zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar kunnen niet aan hun veelbewogen verleden ontsnappen.

Dit boek in de pers

Hoewel de personages zich zelden tegen elkaar uitspreken, krijg je een schrijnend inzicht in hun lot. Hun levens zijn met elkaar vervlochten, toch ontkomt geen van hen aan een diepe eenzaamheid. Het noodlot kiest willekeurige wegen, zo lijkt het. Tegelijk maakt Petterson op beklemmende wijze voelbaar dat het onmogelijk anders had kunnen lopen.  
De Volkskrant  

Elk personage in dit boek kent een punt van confrontatie dat ze moeten bepalen of ze meegaan in dat leven dat onverbiddelijk doorgaat, zoals ze met een schok ontdekken, en soms moeten ze zich op eigen houtje herpakken. En dat is wat in Twee wegen de meesten doen, dat opzoeken van die noodzakelijke eenzaamheid.  
Nu.nl  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een indrukwekkend verhaal over een oude vriendschap die diepe sporen heeft getrokken

Bij De Wereld Draait Door werd Twee wegen terecht verkozen tot Boek van de Maand. Boekhandelaar Gerda Aukes zei: “Een literaire fjord, magnifiek en indrukwekkend, nog nooit is zo mooi verteld wat het is om vriendschap te hebben.” Per Petterson biedt zijn lezers geen volledig uitgeschreven verhaal. Je krijgt scènes, flarden, fragmenten. Geleidelijk vormt zich een beeld, dat voor iedere lezer wellicht anders kan zijn. Twee mannen komen elkaar tegen op een brug en het blijken oude vrienden te zijn, 35 jaar geleden hebben ze elkaar voor het laatst gezien. Tommy en Jim herinneren zich hoe hun jeugd er uitzag, beiden groeiden op in een gebroken gezin. De vriendschap van toen heeft hen voor altijd getekend en zoveel jaar na dato is een ding duidelijk: aan je verleden kun je niet ontsnappen. In Noorwegen gold Petterson altijd al als een groot schrijver, die status verwerft hij nu ook in andere landen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Noorwegen
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Per Petterson
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Marin Mars
ISBN9789044528091
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1219 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten