Uitverkoren zondebokken-   eReader eBook

Theo Toebosch • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het begint in de achttiende eeuw met Nathan, de voorvader die vanuit het Duitse Bamberg naar Amsterdam komt en voor een indrukwekkend nageslacht zorgt. Generaties Josephus Jitta passeren de revue, evenals hun fascinerende persoonlijke lotgevallen, ingebed in de grote Europese geschiedenis. Terwijl we het dagelijkse leven volgen van Nathan, Wolf, Sim, Daniel, Nicolaas, Carel en Annie, komen er tijdperken, grote persoonlijkheden en belangwekkende gebeurtenissen langs, Hofjuden, Richard Wagner, koningin Sophie, de aanleg van het Noordzeekanaal, koning Leopold van België, de Wereldtentoonstelling, Louis-Ferdinand Céline, de Volkenbond, Anton Mussert, de Jodenvervolging.

Uitverkoren zondebokken behandelt de aloude thema’s van migreren, de pogingen zich aan te passen en zich in te zetten voor de maatschappij, en van het opgaan in een groter geheel. Het is een meeslepend familieverhaal waarin de joodse afkomst even bepalend blijkt als de grote ambities en waarin die twee niet zelden met elkaar botsen.

Dit boek in de pers

Vele fascinerende familieleden passeren de revue. Ongemerkt krijgt de lezer ook een geschiedenislesje.  
Libelle  

Stijlvol. Toebosch' stijl, zwierig, luchtig en nuchter, tovert al die Josephus Jitta's tot leven.  
De Volkskrant  

Een boeiende en goed geschreven geschiedenis van de familie Josephus Jitta.  
Historisch Nieuwsblad  

Zelden is het verhaal van een Joodse familie in de afgelopen twee eeuwen zo vlot, lichtvoetig en met zoveel schwung beschreven. Hiermee heeft deze voor de Nederlandse geschiedenis zo belangrijke familie de ideale biograaf gekregen.  
De Pers  

Een mooie blik op de negentiende eeuw.  
Nederlands Dagblad  

De familiegeschiedenis biedt regelmatig een kijkje in de algemene geschiedenis (...) Toebosch' stijl is soepel en verhalend. Een boeiende en leesbare geschiedenis van een bovengemiddelde Joodse familie.  
Reformatorisch Dagblad  

Een kleine en fijne historie van een Joodse familie die van niets naar welvarend en politiek betekenisvol emancipeert. Een pakkend boek, een prachtige schets van een familie, met veel oog voor de historische achtergrond.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over jodendom
  • non-fictie die lekker wegleest

Details:

Auteur(s)Theo Toebosch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023464976
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1166 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten