Vaardig met strafrecht-   eReader eBook

Fam Bakker • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vaardig met strafrecht. De meervoudige strafkamer, de politierechter en de kinderrechter beschrijft de wijze van behandeling van strafzaken door de meervoudige strafkamer, de politierechter en de kinderrechter. Naast een uitleg van de geldende voorschriften uit het Wetboek van Strafvordering wordt tevens ruim aandacht besteed aan documenten en formulieren die hierbij in de praktijk worden gebruikt. Op deze manier krijgt de lezer een beeld van hoe er in de strafrechtspraktijk wordt gewerkt: hoe verloopt een strafzitting, wat is de positie van de verdachte en diens raadsman, welke rol speelt het slachtoffer en wat moet de rechter allemaal afwegen voor hij tot zijn beslissing komt. Het boek is geschikt voor studenten en beginnende beroepsbeoefenaren die naast hun kennis van de theorie alvast wat meer willen weten over hoe het in de praktijk van het strafrecht toegaat.
Eric Bakker is vice-president van de Rechtbank Rotterdam en thans werkzaam in de strafsector. Daarnaast is hij lid van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming, sectie TBS. Hij publiceert op het gebied van de forensische psychiatrie en het penitentiair recht.
De reeks JURIDISCHE VAARDIGHEDEN staat onder redactie van prof. mr. C.J. Loonstra en is bestemd voor studenten die een opleiding volgen in het hoger juridisch onderwijs. Elk deel geeft met voorbeelden, vragen en schema's aan hoe de student zijn kennis van het positieve recht snel en vaardig kan toepassen in de rechtspraktijk.
Verschenen titels
Vaardig met arbeidsrecht
Vaardig met bestuursrecht
Vaardig met staatsrecht
Vaardig met strafrecht
In voorbereiding
Vaardig met civiel procesrecht
Vaardig met Europees recht
Vaardig met ondernemingsrecht

Details:

Auteur(s)Fam Bakker
UitgeverijBoom Juridische Uitgevers
ISBN9789460940606
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3636 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten