Vaarwel broer-   eReader eBook

Edwidge Danticat • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op de dag dat Edwidge ontdekt dat ze zwanger is, hoort ze dat haar vader ongeneeslijk ziek is. Ze neemt direct contact op met de broer van haar vader in Haïti. Oom Joseph is als een tweede vader voor Edwidge: ze woonde jarenlang bij hem in huis, tot ze op haar twaalfde herenigd kon worden met haar ouders in New York.

Vol compassie en ontzag vertelt Edwidge het levensverhaal van de twee broers. Hoe oom Joseph haar opvoedde en hoe hij op een dag zijn stem verloor, waardoor hij niet meer kon preken in de kerk die hij zelf had gebouwd. En hoe haar ouders een nieuw leven begonnen in Amerika, waar ze voortdurend vreesden voor de veiligheid van familie en vrienden die in Haïti achterbleven.

Dit boek in de pers

Beeldend, bijna afstandelijk en zonder larmoyant te worden boekstaaft deze jonge getalenteerde vrouw met volharding het treurige lot van haar geboorteland en van al degenen die het met de moed der wanhoop verlaten.  
NRC  

Danticats scherpzinnig proza verbergt een bittere ondertoon van melancholie; een mengeling van heimwee en ontheemd zijn.  
The New York Times  

Edwidge weet je in te pakken met haar fraaie stijl, haar tederheid en haar bijna koninklijke distantie als ze de gruwelen beschrijft op het tragische eiland  
Veronica Magazine  

Vaarwel, broer is een prachtig, meeslepend, sober en aangrijpend boek.  
De Volkskrant  

Prachtige portretten, onvergetelijke scènes. Trefzekere soberheid kenmerkt het proza van Danticat. Ze weet haar woorden 'de juiste maat' te geven. Vaarwel, broer is vooral meeslepend door het verhaal, een geschiedenis die verteld moest worden - dat voel je op elke bladzijde.  
Het Parool  

Danticat is een geweldige schrijfster  
Het Financieele Dagblad  

Details:

Auteur(s)Edwidge Danticat
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023446637
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte738 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten