Val van mijn moeder-   eReader eBook

Ernst Timmer • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Val van mijn moeder is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Joost Beekman, het alter ego van de schrijver, beschrijft hoe zijn moeder na een val haar arm breekt en een ongeplande reis door zorgland maakt. Hij schildert de aftakeling als een avontuur. In hilarische korte hoofdstukjes reist de lezer mee met de oude moeder, die nauwelijks weet wat haar overkomt, maar die monter het hele zorgtraject aflegt. Als in een roadmovie trekt een bonte stoet van dokters en zorgfunctionarissen, verpleegkundigen en verzorgsters, helpenden en maatschappelijk werksters voorbij. De verteller neemt de gelegenheid te baat om terug te blikken op het leven van zijn moeder, een vrouw die haar leven lang heeft geprobeerd om mensen te helpen, maar die nu zelf afhankelijk is geworden van hulp. Naast schrijver is Ernst Timmer ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Voorheen schreef hij onder meer Zwarte ogen (2003) en De Noordzee opening (2010), die beide op de longlist van zowel de ako als de Libris Literatuurprijs stonden. Met de roman De stille omgang stond hij op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. InS 2013 verscheen de roman Florijn, die lovend werd ontvangen. Over Florijn: ‘Timmer heeft de literatuur verrijkt met dit aandoenlijke hulpverleningsboek.’ NRC HANDELSBLAD **** ‘Zelden heb ik zo’n indringend beeld van de zorg in Nederland gekregen. (…) Een boek dat je zeker bijblijft.’ ROB SCHOUTEN, TROUW ‘Een pakkende en geestige roman.’ DE GROENE AMSTERDAMMER ‘Een hilarisch boek waarvan de tekst min of meer is uitgebeend tot op het bot. Perfect zomerleesvoer!’ DWDD MAGAZINE Over Zwarte ogen: ‘Wat ik las was zo verrassend dat ik geen zin wou missen. De stijl was zo bijzonder dat ik geen woord wou missen.’ PIET GRIJS

Dit boek in de pers

Het is een sympathiek verhaal, van een betrokken zoon die worstelt met zorgleveranciers, verpleegtehuizen, formulieren  
NRC  

Hilarisch en schrijnend tegelijk  
DWDD BOEKENPANNEL  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Op een licht humoristische toon beschrijft de auteur absurde situaties in de gezondheidszorg. Soms om te lachen, maar ook een beetje om te huilen.

Het boek is hilarisch en schrijnend tegelijk. Wat gebeurt er als je 88-jarige moeder met een gebroken arm in het ziekenhuis terecht komt? Wat kom je dan allemaal tegen? Nou, dat blijkt behoorlijk Kafkaësk te zijn. Onduidelijke situaties, protocollen, formulieren, hulpverleners, ze passeren allemaal de revue in dit boek. De auteur heeft het verhaal in een hele mooie vorm gegoten. Hij heeft het beschreven in zestig korte ‘brokstukken’, zoals hij de hoofdstukken noemt. Je reist zelf met de moeder mee door het hele traject dat ze in de zorgverlening heeft afgelegd. Ik heb af en toe vreselijk moeten lachen om de absurde situaties in de zorg. Maar aan de andere kant stelt het boek ook echt iets aan de kaak. De humoristische schrijfstijl doet niets af van de betrokkenheid van de auteur. Sterker nog, ik vind het een bewonderenswaardige manier om misstanden aan de kaak te stellen. Voor iedereen die met de gezondheidszorg in aanraking komt een must! In Maart was dit boek ‘Boek van de maand’ bij De Wereld Draait Door.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de zorg
  • romans over moeders en zonen

Details:

Auteur(s)Ernst Timmer
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044630374
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte332 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten