Van Frankrijk Móét Je Houden-   eReader eBook

Leo Prick • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Van Frankrijk Móét Je Houden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wellicht de meest kenmerkende karaktertrek van de Fransen is hun liefde voor het vaderland, hun verbondenheid met ‘la patrie’. Maar Frankrijk staat onder grote druk om te veranderen. Brussel eist dat er wordt hervormd en bezuinigd, dat de traditionele overheidsbedrijven worden geprivatiseerd. Om internationaal te kunnen concurreren, moeten werkzaamheden worden geïndividualiseerd. Hoe reageren de Fransen op deze ontwikkelingen? In dit fascinerende boek beschrijft Leo Prick de reacties in de diverse sectoren van de Franse samenleving. Behouden alle werknemers de traditionele bescherming van bedrijf of overheid? Is er een tweedeling tussen stad en platteland ontstaan? Hoe kijkt men aan tegen de inmiddels vijf miljoen Franse moslims? Welke gevolgen hebben de recente ontwikkelingen voor de politiek? VAN FRANKRIJK MÓÉT JE HOUDEN is een scherpzinnige analyse van de omstandigheden waarin het tweede grootste land van Europa zich momenteel bevindt. LEO PRICK (1939) woont de helft van het jaar in Frankrijk, is publicist en columnist en schreef eerder het goed ontvangen MIJN FRANKRIJK (tweede druk, 2004).

Dit boek in de pers

Nederlanders doen graag laatdunkend over de behoudzucht van de koppige Fransen. Het relaas van francofiel Leo Prick stemt tot nadenken over onze eigen identiteit.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Frankrijk
  • verhalende non-fictie in stijl

Details:

Auteur(s)Leo Prick
UitgeverijGennep, Uitgeverij Van
ISBN9789461649362
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's187
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2399 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten