Veenbrand-   eReader eBook

Karin Fossum • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Veenbrand is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een caravan op het terrein van een boer worden de lichamen gevonden van een vrouw en een klein kind. Ze zijn met messteken om het leven gebracht. Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre staan voor een raadsel: er is geen teken van seksueel misbruik en er zijn nog volop waardevolle spullen aanwezig. De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat de moeder van de vermoorde vrouw informatie achterhoudt die van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de vrouw weigert opheldering te geven over het verleden van haar dochter. Een persoonlijk motief ligt voor de hand, maar wie voelt zoveel woede jegens een kleine jongen en zijn vriendelijke, zachtaardige moeder?

Karin Fossum (Sandefjord, 1954) is schrijfster en dichter. In 1995 verscheen het eerste deel van de zeer succesvolle inspecteur Sejer-serie, Eva’s oog. Deze roman werd bekroond met de prestigieuze Riverton-prijs en de Glazen Sleutel voor de beste Scandinavische misdaadroman. In de Sejer-serie volgden daarna nog twaalf delen. Veenbrand is haar meest recente boek met inspecteur Sejer in de hoofdrol en ook bekroond met de Riverton-prijs voor beste Noorse thriller.

Dit boek in de pers

De boeken van Karin Fossum bewijzen keer op keer dat de beste thrillers op dit moment door vrouwen worden geschreven, en dat die vrouwen steeds vaker uit het hoge Noorden komen.  
De Standaard  

Karin Fossum is een exponent van Scandinavische topkwaliteit.  
De Volkskrant  

De kracht van Fossum zit in de ruimte die ze haar personages geeft om tot leven te komen. Dader of slachtoffer, je krijgt voor iedereen begrip en hoopt eigenlijk vooral dat de onvermijdelijke ontknoping toch niet waar zal blijken te zijn.  
VN THRILLER & DETECTIVE GIDS  


Reviews & recensies

De onderhuidse spanning is voelbaar in drie prachtige verhaallijnen.

Deze psychologische thriller sleept je mee in het dramatische verhaal van Bonnie Hayden en haar zoontje, inspecteur Sejer en een andere moeder met haar zoon. Het boek start met de vondst van levenloze lichamen van Bonnie en haar zoontje worden gevonden. In drie verhaallijnen, waarvan er helaas maar twee over blijven, dompel je je onder in de verschillende personages. Die zijn door Karin Fossum zo goed beschreven dat je de liefde en de onmacht van het papier voelt komen. ‘Veenbrand’ is geen standaard thriller, maar zal je wel tot de laatste pagina blijven boeien.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • speurwerk voor haar
  • netelige familiekwesties

Details:

Auteur(s)Karin Fossum
UitgeverijUitgeverij Marmer Boeken
Vertaler(s)Lucy Pijttersen
ISBN9789460688171
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's169
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1113 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieKonrad Sejer
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten