Vele hemels boven de zevende-   eReader eBook

Griet op de Beeck • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Vele hemels boven de zevende is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven. Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor humo en voor De Morgen. Met dit overweldigende debuut verovert ze meteen een mooie plek in het literaire landschap. `Een hartverwarmende, niet te missen nieuwe stem uit België. tom lanoye `Een boek over ons gestuntel en onze pogingen om niet alleen te zijn: zo superieur geschreven, zo teder en kwetsbaar en bijwijlen ook zo geestig dat je hart ervan breekt en opspringt tegelijk. peter verhelst `In een overrompelende stijl wekt Griet Op de Beeck haar personages tot leven tot in de donkerste diepten van hun ziel. Toch kun je alleen maar van hen houden. Omdat je hen kent. Omdat je hen bent. U weet niet wat u gemist hebt voor zij begon te schrijven. rik torfs

Dit boek in de pers

Een boek over ons gestuntel en onze pogingen om niet alleen te zijn: zo superieur geschreven, zo teder en kwetsbaar en bijwijlen ook zo geestig dat je hart ervan breekt en opspringt tegelijk.  
PETER VERHELST  

Een debuutroman waarin de ene zin nog mooier is dan de andere.  
ELSEVIER  

Op de Beeck weet heel dicht op de huid van haar personages te zitten, hun ellende en kracht gaan dwars door je ziel. De personages zijn zó levensecht dat het boek zich vanzelf laat lezen.  
Trouw  

Op de Beeck heeft een betoverende tekst geschreven: een tekst als een Spinvisliedje, waarin flarden van mensenlevens zo gerangschikt zijn dat het bij de toehoorder een vleugje heimwee oproept, en schrijnt.  
De Volkskrant  

Een warm boek dat twee keer zo lang had mogen zijn.  
NRC  

Fictie van de bovenste plank. Een psychologisch eerlijke roman over hoe mensen aanmodderen en hun eigen weg zoeken.  
De Morgen  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het debuut van Griet op de Beeck, waarmee zij onmiddellijk haar plaats aan de top van de Nederlandse literatuur veroverde.

Nederlandstalige, en zeker Vlaamse, schrijvers hebben het soms moeilijk om een groot publiek te bereiken. Hoe komt het dat Griet op de Beek daar moeiteloos in slaagt? Wellicht heeft dit in grote mate te maken met de herkenbaarheid van de personages en emoties in haar verhalen. Het gaat over gewone mensen die proberen het dagelijkse leven te bevatten en zo goed mogelijk door te komen. Het lijkt alsof we allemaal gedwongen zijn om struikelend en terug opkrabbelend aan te modderen. Maar de waarde van het boek ligt in het feit dat de auteur ons laat zien dat je als mens wel degelijk je eigen weg kan zoeken en vinden. Alles wat we meemaken helpt ons verder op het pad dat ons steeds verder brengt naar wat we uiteindelijk willen bereiken. En zo is 'Zeven hemels boven de zevende' uiteindelijk een hoopvol en troostend boek.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de condition humaine
  • romans

Details:

Auteur(s)Griet op de Beeck
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044623253
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's251
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte410 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten