Verdriet is het ding met veren-   eReader eBook

Max Porter • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Verdriet is het ding met veren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai – tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal.

Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: 'Verdriet is het ding met veren' is een debuut om nooit meer te vergeten. 'We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.'

Dit boek in de pers

Vindingrijk en aangrijpend [...] Dit vernuftige debuut laat zien dat verdriet veelvormig is en dat het een lange adem heeft. Porter ontroert en verrast met zijn fabelnovelle.  
De Standaard  

Absurd, mooi, betoverend, vervreemdend, onvergetelijk.  
De Morgen  

Wat een prachtig, bijzonder boekje is Verdriet is het ding met veren. Het is met niets te vergelijken. En de vertaling met behoud van poëzie, door Saskia van der Lingen, is erg goed.  
NRC  

Verdriet is het ding met veren is een prachtige, poëtische novelle over rouwverwerking.  
DWDD  

Is het proza? Poëzie? Een sprookje? Zijn het droombeelden? Verdriet is het ding met veren, het wonderlijke en wonderbaarlijke debuut van Granta-redacteur Max Porter is het allemaal, en meer. Verdriet is het ding met veren vertelt op volkomen originele manier het verhaal van een jong gezin waarvan de moeder plotseling komt te overlijden [...] Elke stem vertegenwoordigt een andere dimensie van het verdriet en vooral de manier waarop Porter de gevoelens van de jongens weergeeft is fenomenaal.  
De Volkskrant  

Fenomenaal.  
Het Parool  

Porters roman, prachtig vertaald door Saskia van der Lingen, is een magische bespiegeling over familie, verlies en de troost van literatuur.  
Trouw  

De woede, wanhoop en het ongeloof die volgen op de dood van een geliefde, worden verrassend mooi beschreven in dit debuut van de Britse redacteur Max Porter [...] Kleine roman, grote zeggingskracht.  
Elsevier  

Slechts 120 bladzijden, maar met de impact van een bulldozer [...] Porter heeft met dit debuut een knap staaltje schrijfwerk voortgebracht. Het is absoluut prachtig, grappig, emotioneel, pijnlijk, verdrietig, bizar en heel, heel, heel erg mooi. Het komt binnen vanaf de eerste bladzijde en laat je, net als Kraai, niet snel weer los. Terecht Boek van de Week op Hebban.  
Hebban.nl  

Een klein, wonderlijk boekje dat op een volstrekt originele manier het leven beschrijft van een Londonse dertiger en zijn twee zoontjes nadat hun vrouw en moeder plotseling overlijdt. Het fabelachtige verhaal is herkenbaar voor iedereen die ooit een verlies heeft geleden, en weet dat met verdriet ook schuld komt, en angst voor een nieuw leven, zonder de geliefde. Pas wanneer die angst is overwonnen, kunnen we weer ademhalen. En vliegt de kraai weer op.  
Psychologie Magazine  

Bevreemdend op het eerst gezicht. Maar het werkt. Als gehypnotiseerd volg je de rollercoaster die rouw heet.  
ZIN  

Een origineel verhaal dat een diep ontroerende blik op rouw geeft.  
ELLE  

Verdriet is het ding met veren van de Britse redacteur Max Porter is letterlijk en figuurlijk een fabelachtig debuut. [...] Meegezogen in het ritme van verdriet, herinneringen, humor, dromen, dialogen en anekdotes beleef je het rouwproces in vogelvlucht. Het is zo ontzettend treffend, ontroerend, bijzonder en herkenbaar, dat je bijna niets anders kunt dan het meteen uitlezen. Om daarna weer opnieuw te beginnen.  
Medisch Contact  

Het is haast ondoenlijk om Verdriet is het ding met veren, het debuut van Max Porter, zo fantastisch te laten klinken als het is [...] Poëtisch en rauw. Pesterig geestig en ontroerend teder. Even erudiet en taalvirtuoos als verpletterend direct en toegankelijk. Een klein, ongrijpbaar boekje. Grootse literatuur.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verdriet
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Max Porter
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Saskia van der Lingen
ISBN9789023494607
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's113
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte823 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten