Vergaderen? Niet doen!-   eReader eBook

Ellen de Bruin • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Vergaderen? Niet doen! is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit boek verklaart de oorlog aan saaie, vervelende en zinloze vergaderingen. Die moeten verdwijnen. Om dat duidelijk te maken, zocht en vond Ellen de Bruin wetenschappelijk onderzoek dat het idee dat vergaderen nut heeft grondig ondermijnt. Vergaderen brengt het slechtste in mensen naar boven. Sommige mensen doen hun mond niet open, anderen zijn niet meer tot zwijgen te brengen. Die blijven maar laaghangend fruit zoeken, targets uitrollen en punten op de horizon plaatsen. En er wordt nooit iets besloten, want daar is iedereen uiteindelijk te uitgeput voor. Of het was allemaal toch al van tevoren bekokstoofd. Vergaderen? Niet doen! bevat ook interviews met ervaringsdeskundigen: taalexpert Paulien Cornelisse, hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta, kunsthistoricus Henk van Os, socioloog Paul Schnabel en de makers van Fokke & Sukke, RGvT, die elke dag vergaderen. Hoe houden ze het vol? Wie nooit meer zinloos wil vergaderen, krijgt in dit boek alle argumenten op een rijtje. En een hart onder de riem.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Over de onzinnigheid van vergaderen

Voor vele mensen is de titel 'Vergaderen? Niet doen!' al een verschrikkelijk fijne frase. Het is een van de meest gehate tijdsbestedingen op de werkvloer, en toch wordt het overal - soms veel te veel - gedaan. Uiteraard moeten agenda's gelijk worden gesteld en moet een bedrijf een eendrachtige visie uitstralen, maar kan dat niet makkelijker, sneller en minder vervelend? Er is immers ook nog ander werk te doen! Ellen de Bruin onderzoekt in 'Vergaderen? Niet doen!' op humoristische wijze het fenomeen vergaderen, en maakt het met de grond gelijk. Alle onderzoek over wat er verkeerd is aan vergaderen, wordt op een rijtje gezet en uitgebreid doorgesproken. Als je je baas of manager op vriendelijke manier even op zijn plaats wil zetten, moet je dit boek op zijn bureau achterlaten. En ben je zelf baas of manager? Ook voor jullie is dit een hele fijne leeservaring.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over vergaderen
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Ellen de Bruin
UitgeverijBusiness Contact
ISBN9789047007715
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's99
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte404 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten