Verhaal halen-   eReader eBook

Jacob Bergsma, Mart Smeets • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Verhaal halen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Voor passief sport genietend Nederland is Mart Smeets een natio- naal symbool. Als anchorman van Studio Sport liet Smeets helegeneraties opgroeien met het bord op schoot.
Steunend op een onvoorstelbare discipline werkt Smeets daarnaast aan een geschreven sportoeuvre van een al even onvoorstelbare omvang. De beste verhalen uit vijfenveertig jaren intensieve sport-journalistiek zijn nu gebundeld in Verhaal halen. The Best Of Mart Smeets.
Om die verhalen op te halen, bereisde Smeets alle continenten. Met zijn persoonlijke en toegankelijke manier van schrijven nodigt Smeets de lezer uit als reisgenoot.
Naast een niet-aflatende stroom korte columns schrijft Smeets inter-views en portretten die raken. Als ex-international van het Nederlands basketbalteam dringt Smeets niet alleen gemakkelijk door tot de kleedkamer, hij kan er ook - met sporter, coach of begeleider - een gesprek tot op het bot voeren.
De kwaliteiten van Smeets als interviewer en als sportschrijver worden door oud-bokser en boksscheidsrechter wijlen Ben Bril in dit boek het meest treffend getypeerd: 'Als Mart mijn leven wil weten, is dit mijn leven.'
Journalist Jacob Bergsma dompelde zich onder in een zee van woorden en maakte de selectie voor Verhaal halen. The Best Of Mart Smeets.

Jacob Bergsma was sportverslaggever voor Trouw, De Telegraaf, Sport International, nos Langs de Lijn
en FilmNet/SuperSport/Canal+. In 1994 en 1995 versloeg hij voor nos radio vanaf de motor alle
grote wielerevenementen. Na zijn journalistieke carrière volgden knvb, Nederlands Elftal (Euro 2000), noc*nsf (Olympische Spelen Sydney 2000), Ajax (2001-2004) en de Rabo Wielerploegen (2004-2008). Tegenwoordig werkt hij als manager topsport- evenementen bij Topsport Amsterdam. Hij is (mede)auteur van onder andere: Joop Zoetemelk, een open boek, Ajax Wereldclub, Het Gouden Ajax, In koers!, Michael & Erik, Emotions en De Tour in Holland.

Dit boek in de pers

Smeets houdt als schrijver van bulkend en vettig, van zwierig en gezwollen. Bij Smeets wordt een sigaar in de brand gestoken en poedelt Jean Nelissen zich in het bad dat cyclisme heet. De stijlen van de presentator en de schrijver ontlopen elkaar niet veel.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Opzienbarende verhalen van het sporticoon Mart Smeets.

Mart Smeets. De Personificatie van sportminnend Nederland. Je vindt hem geweldig of je kan hem niet uitstaan. Maar welke mening je ook bent toegedaan: iedereen erkent zijn autoriteit op het gebied van Sport. Met zijn aantrekkelijke schrijfstijl weet hij te boeien tot de laatste bladzijde. Dit boek is een verzameling van de beste verhalen uit vijfenveertig (!) jaar lang sportjournalistiek. Verhalen die zijn opgetekend uit ervaringen opgedaan in alle continenten en waarin hij de lezer meeneemt op reis. Ik realiseerde me na het lezen van Verhalen halen dat dit slechts een druppel op de gloeiende plaat is, dat er nog zo ontzettend veel verhalen in de pen van Mart Smeets zitten. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Laat het vervolg maar komen….

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jacob Bergsma, Mart Smeets
UitgeverijCarrera
ISBN9789048826117
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's716
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1232 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten