Verraad-   eReader eBook

Jan Meeus • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Verraad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Met mij als vriend hoef je voor niemand bang te zijn. Behalve voor mij.’ Verraad is het levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf leek het dat Holleeder een normaal bestaan op wilde bouwen in de bovenwereld. Maar achter de schermen bleef de positie van de Neus in de Amsterdamse onderwereld onaangetast. Een simpele optelsom van oude en nieuwe zaken leert dat de naam van Willem Holleeder sinds 1995 in ruim twintig onderzoeksdossiers voorkomt. Hij wordt in verband gebracht met de liquidaties van Heinekenontvoerder Cor van Hout (2003), vastgoedhandelaar Wim Endstra (2004), beroepscrimineel John Mieremet (2005), hasjhandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006). Verraad is het eerste boek over de criminele levenswandel van Nederlands bekendste onderwereldfiguur Dit boek is gebaseerd op het onderzoeksmateriaal van justitie en politie en diverse getuigenissen van binnen en buiten het criminele milieu. De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vermoedelijk de finale akte in een poging de schuldigen te berechten in het lange en gewelddadige gevecht om de macht in de onderwereld. In dit conflict is Willem Holleeder een van de weinige hoofdrolspelers die nog leven. Volgens zijn zussen Astrid en Sonja komt dat doordat hij iedereen weet te manipuleren. ‘Hij is een psychopaat en heeft echt iedereen in zijn omgeving verraden.’

Dit boek in de pers

In Verraad schetst Jan Meeus de vele andere gezichten van De Neus, waaronder dat van beest.  
Elsevier  

Holleeder als een gewiekste intrigant die mensen effectief tegen elkaar weet uit te spelen, steeds met dodelijke afloop.  
Nu.nl  

Dit boek stelt alle andere boeken over Willem Holleeder in de schaduw.  
PETER R. DE VRIES  


Reviews & recensies

Dé biografie van psychopaat, verrader, BN’er en troetelgangster Willem Holleeder

Iedere Nederlander kent Willem Holleeder. Sinds zijn ontvoering van Freddy Heineken, 20 onderzoeksdossiers geleden, heeft iedereen een mening over hem. Hij wordt gehaat vanwege de misdaden die hij op zijn naam heeft staan, maar tegelijkertijd zijn vele vrouwen wild van hem en is hij te gast bij programma’s als College Tour. Alle informatie in dit boek is afkomstig van originele bronnen, zoals het onderzoeksmateriaal van justitie en getuigenissen. Daardoor kun je je echt goed een beeld vormen bij het leven van deze crimineel. En begrijp je misschien beter waarom het Holleeder “lukt” om als een van de weinigen in leven te blijven te midden van alle criminele afrekeningen die hij zelf orkestreerde. Dit is een boeiend portret van een fascinerend figuur.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over Holleeder
  • lekker leesvoer over serieuze zaken

Details:

Auteur(s)Jan Meeus
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046819821
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's171
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5559 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten