Verslaafd aan denken-   eReader eBook

Jan Geurtz • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Verslaafd aan denken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe komt het dat we vaak geen enkele zeggenschap lijken te hebben over wat we denken? Waarom gaan we steeds méér denken als we gebukt gaan onder beknellende gedachten? En hoe komt het dat we onszelf bij een toekomstige vervelende gebeurtenis al weken van tevoren lastig vallen met angstige gedachten erover? In zijn nieuwe boek ontleedt Jan Geurtz het verschijnsel denken, en toont hij aan dat het onze meest fundamentele verslaving is. Door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het pad naar rust in je hoofd

Continu denken, malen en steedss maar weer mogelijke, eventuele en potentiële scenario’s verzinnen. Veel mensen hebben hier last van en weten dat deze gedachten funest zijn voor het ervaren van geluk. Hoewel denken een van onze grootste krachten is, blijkt het in de praktijk tegelijkertijd ook onze grootste valkuil. Dit besef, zegt Jan Geurtz, is de eerste stap naar rust. De samenvatting van het boek zegt je dit: door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens. Verslaafd aan denken weet je bewust te maken van je eigen interne processen, en uit elkaar te halen wat er nu precies mis gaat. Het boek gaat behoorlijk diep, dus een goede tip: zoek een kalm plekje op en lees daar dit boek. Iedereen die op zoek is naar ware rust: Verslaafd aan denken is de eerste stap!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • leerzame boeken over spiritualiteit
  • boeken over psychologie

Details:

Auteur(s)Jan Geurtz
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026326684
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's234
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1757 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten