Verslaafd aan liefde-   eReader eBook

Jan Geurtz • eBook

€ 7,49

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

Verslaafd aan liefde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Verslaafd aan liefde laat Jan Geurtz op heldere wijze zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde, erkenning en de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of misschien nog erger verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groeien geluk. Met humor en praktische voorbeelden toont Jan Geurtz een uitweg uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelfafwijzing blijken onze pijnlijke emoties, maar ook onze seksuele verlangens, de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die met of zonder relatie vervuld is van liefde en helderheid.'
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

In Verslaafd aan liefde ontmaskert Jan Geurtz onze identiteit zodat wij ons ware gezicht kunnen en durven laten zien. Hij helpt ons uit de vicieuze cirkel die ons voortdurend heen en weer slingert tussen erkenning (succes, liefde) en afwijzing (falen), die ultiem zichtbaar wordt in liefdesrelaties.  
ZELFHULPBOEKEN.COM  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een inspirerende boek voor iedereen die op zoek is naar een gezonde relatie

Hoe vaak betrap je jezelf er niet op dat je negatief over jezelf denkt? Van 'ik ben gewoontjes' tot 'ik ben lui'. Dat komt veel voor, zelfs bij geslaagde mensen als managers van grote bedrijven of bekende Nederlanders. Het extreem goed of beroemd willen worden heeft soms te maken met het compenseren van een negatief zelfbeeld. Er zijn mensen die in een relatie zoeken naar iemand die je een ander beeld over jezelf geeft en daarom lopen die relaties mis. Want niemand kan het denken in je hoofd veranderen, behalve jijzelf. Het gaat niet alleen om liefdes,-maar ook om vriendschaps- en familierelaties. Geurtz laat ons oefeningen doen om van dat negatieve zelfbeeld af te komen. 'Je leeft je hele leven op een kist met goud en uit onwetendheid ga je elke dag weer bedelen,' beweert hij. De moeite van de oefening waard.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over liefdesrelaties
  • psychologie voor vrouwen

Details:

Auteur(s)Jan Geurtz
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026322723
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's222
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2344 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten