Vertel-   eReader eBook

Christien Brinkgreve • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Vertel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat gebeurt mij nu? Wat is er aan de hand, en waarin bevind ik mij? Iedereen heeft zich zoiets wel eens afgevraagd, en vrijwel niemand verdraagt het om zonder antwoorden te leven. We willen betekenisgeving, en vertellen verhalen om greep te krijgen op het toeval, ons leven, de wereld. In Vertel, haar persoonlijkste boek tot nu toe, neemt Christien Brinkgreve deze bron van inzicht in de ervaringswereld van mensen serieus. Ze luistert, en ze vertelt, ze laat zien hoe verhalen kunnen verbinden, uiteendrijven, en richting kunnen geven in een tijd waarin oude ideologieën niet meer werken en er grote behoefte bestaat aan visies waarin mensen kunnen geloven.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe verhalen onze wereld schapen, en hoe verhalen begrijpen de mensheid kan helpen

Vertel! Is het bijzondere verhaal van de verhalen. Dat houdt in: hoe wij als mensen en als maatschappij verhalen gebruiken als kapstok waaraan we onze levens kunnen ophangen. Sociologe Christien Brinkgreven legt – uiteraard – verhalenderwijs uit hoe we aan de hand van verhalen onze wereld ordenen, en hoe ze ons helpen in het definiëren van bijvoorbeeld maatschappelijke normen en waarden. Brinkgreve's eigen verhaal mag natuurlijk niet ontbreken, en door deze persoonlijke toevoeging ben ik al helemaal voor dit boek gevallen. Vertel! is helder en vlot geschreven, maar bevat een schat aan inzicht en informatie. Vooral het verlangen naar nieuwe, bezielde verhalen dat Brinkgreve constateert, resoneert in mij. Fantastisch geschreven. Een aanrader!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • non-fictie om bij te ontspannen
  • inspirerende boeken

Details:

Auteur(s)Christien Brinkgreve
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045026008
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's136
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte340 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten