Vertrouwd voordelig-   eReader eBook

Peter Middendorp • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

Vertrouwd voordelig is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Emmen, eind jaren tachtig. De zestienjarige Vincent Hensel is zojuist voor de tweede keer van school gestuurd. Hem rest niets anders dan zijn dagen te slijten in de Blokker-winkel van zijn ouders. Daar, tussen de droogrekjes en citruspersen, haat hij alles wat hem voor de voeten komt: plaats en provincie, winkel en klanten, maar vooral: zijn vader. Vertrouwd voordelig beschrijft het beslissende jaar van een puber die met wisselend succes zijn afkomst en omgeving probeert te bevechten. Het is een hoogstpersoonlijke, droef-komische roman over een zoon en zijn vader in een Drentse winkelstraat. Peter Middendorp (Emmen, 1971) is een van de origineelste schrijvers van ons taalgebied. Als columnist is hij verbonden aan de Volkskrant. Eerder publiceerde hij romans, verhalen en enkele journalistieke boeken, waaronder Lange Poten en De lachende derde, over zijn jaren op het Binnenhof. `De ene tergend precieze observatie na de andere _ ik raakte overtuigd door de lach. Peter Middendorp is als geen ander gekwalificeerd om de naaktheid van de mens te beschrijven. Hij is namelijk zelf ook naakt, en schroomt niet zijn lezers dat te tonen. Tommy Wieringa `Middendorps pen is een van de fraaiste _ misschien wel de fraaiste _ die men op het ogenblik in Nederlandse kranten kan lezen. Mij heeft altijd geïntrigeerd dat hij zowel schuchter is als schaamteloos. Zijn beschrijvingen van anderen zijn vaak pijnlijk raak, maar vaak genoeg treft hij ook zichzelf. kustaw bessems, de Volkskrant

Dit boek in de pers

Middendorps pen is een van de fraaiste misschien wel de fraaiste die men op het ogenblik in Nederlandse kranten kan lezen. Mij heeft altijd geïntrigeerd dat hij zowel schuchter is als schaamteloos. Zijn beschrijvingen van anderen zijn vaak pijnlijk raak, maar vaak genoeg treft hij ook zichzelf.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het zal de kracht van het tragi-komische zijn. Met plezier gelezen!

Ik koop graag bij Blokker. Nuttige zaken, maar helaas ook meuk. Ik woon niet in Emmen, maar ken de Noorderstraat die Middendorp beschrijft als winkelstraat wel. Wij allemaal kennen die. Want daarin lijkt de ene provinciestad op de andere. Peter Middendorp beschrijft in Vertrouwd voordelig het leven van de 16-jarige Vincent die zijn ouders in hun Blokkerzaak in Emmen helpt, nadat hij twee keer van school is gestuurd. Door de ogen van Vincent gezien, kan ik dat leven vooral als beklemmend en uitzichtloos ervaren. Maar tegelijkertijd moet ik er ook om lachen. Het zal de kracht van het tragi-komische zijn. En slaat dat dan op Vincent, of vooral ook op de klanten, dat tragi-komische? Met plezier gelezen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verveling
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Peter Middendorp
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044625004
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's151
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte274 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten