Verzet En Eendracht-   eReader eBook

Adam Hochschild • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Verzet En Eendracht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Van de Eerste Wereldoorlog zijn de begraafplaatsen en loopgraven in Noord-Frankrijk en België de trieste, stille getuigen. In Verzet en eendracht brengt Adam Hochschild de persoonlijke verhalen achter deze gruwelijke oorlog tot leven. Hij portretteert de oorlogshelden, maar vertelt ook de lang genegeerde drama s van de tegenstanders, onder wie een toekomstige Nobelprijswinnaar en een redacteur die een krant op wc-papier uitgaf voor zijn medegevangenen die vanwege hun verzet achter de tralies zaten.Hochschild geeft een veelzijdig beeld van een oorlog die aan alle oorlogen een einde had moeten maken. Door de beschrijvingen van de levens van de historische personen leest Verzet en eendracht als een roman.

Reviews & recensies

Een onvergetelijk boek over een gruwelijke oorlog

In dit boek worden de gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog voornamelijk beschreven vanuit het Britse perspectief. Hochschild koos een aantal personen en verhaalt hun persoonlijke wederwaardigheden tijdens de oorlog in Engeland en aan het front. Terwijl je als lezer betrokken raakt bij de avonturen van een pacifist, een generaal, een schrijver en andere mensen, vergeet de auteur niet om de lezer 'het grote plaatje' te tonen. Welke landen raakten in oorlog met elkaar en waarom? Dat 'waarom' is cruciaal en Hochschild neemt je al lezend mee naar het standpunt dat de Eerste Wereldoorlog eigenlijk nergens om ging; het was een zinloos strijdtoneel, terwijl de tol enorm is geweest. Miljoenen doden, miljoenen gewonden, complete steden weggevaagd en bijna niemand die kan uitleggen waartoe dit allemaal heeft gediend. Hochschild koos voor de verhalende geschiedschrijving en daarom leest dit boek als een roman. Als een geweldige roman. Gruwelijk, maar onvergetelijk.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Eerste Wereldoorlog
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Adam Hochschild
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
ISBN9789460928901
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5296 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten