Vijand van de Russische staat-   eReader eBook

Bill Browder • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Vijand van de Russische staat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bill Browder was een zeldzaam succesvolle hedgefundmanager; als een van de eersten had hij door hoe krankzinnig veel geld er na de val van de Muur en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verdiend kon worden in `het wilde Oosten . Maar het gaat mis. De Russische oligarchen gaan hem dwarszitten: ze overvallen zijn kantoren en stelen 230 miljoen belastinggeld. Browder vecht terug, aanvankelijk met succes, maar de Russen hanteren andere spelregels. Een maand nadat Browders advocaat Sergei Magnitsky een gigantische misdaad openbaar heeft gemaakt waarbij Poetin zelf betrokken is, wordt hij opgepakt, gearresteerd, gemarteld en in de gevangenis vermoord. De moord grijpt Browder diep aan en verandert zijn leven. Hij begint een vastberaden en indrukwekkende kruistocht om de misdadigers voor het gerecht te krijgen. Van een spijkerharde hedgefundmanager wordt hij een overtuigd mensenrechtenactivist. Hij loopt gevaar en hij weet het, maar de terriërachtige vasthoudendheid en de enorme moed die hem zijn successen brachten, leiden hem nu in zijn strijd om gerechtigheid voor Magnitsky en andere slachtoffers van het regime van Poetin.

Dit boek in de pers

Verbijsterende, verbeten kruistocht tegen Poetin. (...) Vijand van de Russische staat is John le Carré in real life.  
NRC  

Een inktzwart beeld van de machtsstructuur die Poetin in Rusland heeft opgebouwd.  
De Volkskrant  

[...] Boeiend en meeslepend [...] Browder heeft een uitstekende pen.  
Trouw  

Ongekend spannend, zeer actueel en bij vlagen ontroerend. (...) Het boek leest als een spannende thriller van John Grisham, het gaat over moord en rechtvaardigheid, Wall Street en aan het einde van de heeft de lezer "een duidelijk beeld van Poetins Rusland".  
Trouw  

Glashelder en met vaart schrijft Browder over de meest fantastische transacties. De hedgefondsmanager leefde als Kuifje in het land van het grote geld.  
Het Financieele Dagblad  

Dit boek is met vaart geschreven en geeft op boeiende wijze zijn visie op het corrupte bewind van Poetin.  
Biblion  

Het boek geeft een onthutsend beeld van de verwevenheid van de ‘onder– en bovenwereld’ in het wetteloze Rusland.  
GESCHIEDENIS MAGAZINE  

Vijand van de Russische Staat is aantrekkelijk geschreven. De auteur verstaat de kunst de lezer van meet af aan te boeien.  
Reformatorisch Dagblad  


Reviews & recensies

Hoe een bikkelharde hedgefundmanager mensenrechtenactivist werd

Vlak na de val van de muur had een handvol mensen door dat je bakken geld kon verdienen in het “wilde oosten”. Bill Browder was een van die mensen, en als hedgefundmanager neemt hij een sprong in het diepe. In ‘Vijand van de Russische Staat’ neemt Browder je mee in die intrigerende wereld. Hij wordt steenrijk, maar het grote geld komt hem duur te staan. Russische oligarchen overvallen zijn kantoren en stelen honderden miljoenen aan belastinggeld. Browder gaat de strijd aan, maar de Russen veranderen steeds de regels. Uiteindelijk wordt zijn advocaat Sergej Magnitsky gemarteld en in de gevangenis vermoord. Browder ziet een link met het regime van Poetin en van grootverdienende investeerder wordt hij overtuigd mensenrechtenactivist. Met gevaar voor eigen leven zal hij proberen de waarheid boven tafel te krijgen en de schuldigen – ook als dat Poetin zelf is – voor het gerecht te krijgen. Het werk is vlot en met passie geschreven. Je krijgt daarnaast een goed beeld van Browders leven in Rusland door de pagina’s met zwart-witfoto’s.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • lekker leesvoer over serieuze zaken
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Bill Browder
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789045026046
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3186 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten