Vijftig-   eReader eBook

Bavo Claes • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Vijftig is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ben je dood als je in memoriam in de krant verschijnt? Mag de dader van een misdrijf zich permitteren geen berouw te hebben? Was 2000 het begin of juist het eind van het millennium? En hoe fataal kan gebakken lucht zijn? Vijftig schetst het dagelijks leven van een handjevol mensen die vijftig worden. Dat mag dan een rond getal zijn, voor hen lijken de dingen meer en meer vierkant te draaien – of ze nu op een krantenredactie werken, in een boekwinkel of in een tv-studio. Over de aantrekkelijkheid van vrouwenlijven. Over de verwoesting van vrouwenlevens. En over de vraag hoe alles zo uit de hand heeft kunnen lopen.

Reviews & recensies

Claes dwingt je verder te kijken en de diepere laag te vinden. Gewiekst!

Voormalig anchorman Bavo Claes staat bekend als een uiterst degelijke journaalpresentator. 30 jaar lang was hij een van de gezichten van het nieuws in Vlaanderen. Altijd in pak, bescheiden en tegen het saaie aan.  ‘Vijftig’ komt dan ook voor velen als een totale verrassing. Want hoe rijm je die eeuwige degelijkheid met bijna 500 pagina’s over met name borsten, tepels en nog meer borsten? Natuurlijk ligt het een stuk genuanceerder. Claes is een gewiekst schrijver en onder deze schijnbare platheid schuilt een diepere laag die soms heel subtiel naar boven komt. De twee hoofdpersonages - de een impotent, de ander vrouwenverslinder - worstelen met het bestaan en zien vele vragen niet beantwoord op hun vijftigste. Hoe zorg je ervoor dat je niet op een weerzinwekkende manier oud wordt? Dat is eigenlijk de onuitgesproken vraag waarop de twee onbewust een antwoord zoeken. Claes verrast door zijn taalgebruik maar dwingt je verder te kijken en de laag eronder te vinden. Net als bij ‘Kraai’ is het een feestje dat Claes ogenschijnlijk onbelangrijke elementen vlak voor het einde tezamen laat komen waardoor je dan pas de ware betekenis doorkrijgt. Rest de vraag: in hoeverre is deze roman autobiografisch? 

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ouder worden
  • boeken met een flinke dosis seks

Details:

Auteur(s)Bavo Claes
UitgeverijVrijdag, Uitgeverij
ISBN9789460013393
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's533
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte2059 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten