Visbijbel-   eReader eBook

Bart van Olphen • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Visbijbel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.

- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stapfoto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten


Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis! Na zijn eerste kookboek Fish Tales, bekroond met een Gourmand-award, volgde Het Nederlands viskookboek, winnaar Gouden Tulp 2013, en Werken met vis, genomineerd voor een Gourmand-award.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Ultiem kookboek voor visliefhebbers!

‘Visbijbel’ klinkt als het enige boek wat je ooit nodig hebt als je graag vis klaar maakt. En... dat is ook zo! Bijna 500 (!) pagina's tot de nok toe gevuld met recepten, technieken, kookprocessen, sauzen, en bereidingen. Een completer boek dan dit is nooit verschenen. Bart van Olphen neem je mee naar een exclusieve plek waar we visfilet bakken op de huid, of hele platvis in boter, waar we tonijnsteak perfect grillen, maar ook met gemak rondvis in zoutkorst bereiden. Dan koken we nog mosselen alsof het niets is en genieten we van kleine gefrituurde visjes. Bart verwent je met handzame sausrecepten en ook de klassieke viskeuken komt aan bod: schandalig lekkere forel met amandelen, heerlijke haringsalade, kreeft thermidor, garnalenkroketjes en zarzuela. Bart’s instructies zijn glashelder en prettig stapsgewijs, aan de hand van duidelijke foto's, zodat zelfs een beginner zichzelf tot topchef omtovert. Ongetwijfeld is de Visbijbel van Bart van Olphen het beste viskookboek van nu. En dat blijft het de komende jaren!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Bart van Olphen
IllustratorTijs Koelemeijer, Patriasz
UitgeverijCarrera Culinair
ISBN9789048827077
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's497
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte114032 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieKookbijbels
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten