Vissen hebben geen voeten-   eReader eBook

Jon Kalman Stefansson • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Vissen hebben geen voeten' van Jon Kalman Stefánsson gaat over Ari, opgegroeid in Keflavik, een stadje dat in IJslands donkerste regio ligt. Na publicatie van twee dichtbundels en romans, en na het breken met zijn gezin, verhuist hij naar Denemarken. Voor zijn stervende vader keert hij twee jaar later terug naar het ruige landschap in het zuidoosten van IJsland. Dit is het startpunt van een verhaal dat de hele twintigste eeuw omspant: van de liefdesgeschiedenis van Ari’s grootouders tot Ari’s aankomst op de luchthaven van Keflavik. In zijn kenmerkende poëtische en filosofische stijl rijgt Stefánsson in 'Vissen hebben geen voeten' prachtige menselijke geschiedenissen aaneen, vol liefde, verlies, geweld en met op de achtergrond een zee vol vissen waarop niet gevist mag worden.

Dit boek in de pers

In bedwelmend mooie, lyrische zinnen verweeft hij de meedogenloze schoonheid van IJsland met filosofische gedachten en bespiegelingen over levensvragen.’ ‘In zinnen die soms dichter bij poëzie dan proza lijken te komen, vertelt de schrijver ons flarden van hun levens en belicht die zo dat alledaagse gebeurtenissen opeens gaan flonkeren.’ ‘Stefansson weet regelmatig met een paar woorden meer te zeggen dan menig andere schrijver met een hele roman voor elkaar krijgt.  
Leidsch Dagblad  

Een verhaal over liefde, verlies en (natuur)geweld. Poëtisch, haast filosofisch weet Stéfansson met groot inlevingsvermogen wonderschone literatuur te scheppen. Het verhaal neemt de tijd. Dus is dit boek niet voor een lui moment. Wel om volop van te genieten. Het vraagt aandacht omdat het u een onvergetelijke leeservaring wil bezorgen.  
Zin  

Meeslepend, ondanks de gewaagde poëtische stijl, onovertroffen in de beschrijving van traditioneel Ijslands leven. Alleen poëzie kan de zinloosheid van het bestaan een beetje verzachten, lijkt het wel. Na afloop blijf je als lezer bedwelmd achter.  
Trouw  

Een schrijver gaat op zoek naar zijn vervlogen droom  
De Standaard  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over nostalgie
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Jon Kalman Stefansson
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Marcel Otten
ISBN9789026330827
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's317
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte658 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten