Vlinders in november-   eReader eBook

Audur Ava Olafsdottir • eBook eci.be lezers

€ 14,99

Direct downloaden

Vlinders in november is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een donkere novembermaand wordt de vertelster van dit verhaal door haar man verlaten, vraagt haar beste vriendin haar voor haar zoontje van vier te zorgen omdat zijzelf moet worden opgenomen in het ziekenhuis, en wint ze in een loterij een zomerhuis. Ze besluit om samen met haar protegé Tumi op reis te gaan door het barre IJsland, op zoek naar een mooie plek voor haar nog te bouwen zomerhuis. Tumi is bijna doof en zeer slechtziend, en leeft door deze ingrijpende lichamelijke beperkingen in zijn eigen wereld.

Met Vlinders in november laat Ólafsdóttir zien welke absurde en dramatische wendingen het leven kan nemen, en ze beschrijft op zowel ontroerende als geestige wijze een bijzondere en steeds intenser wordende relatie. Tegelijk is deze road trip voor de vertelster een persoonlijke zoektocht, waarin ze wordt geconfronteerd met haar ambivalente gevoelens jegens het moederschap.

Dit boek in de pers

Een verfrissende roadnovel vol grappige opmerkingen. (...) Je zou 'Vlinders in november' een vrouwelijke schelmenroman kunnen noemen. (...) Olafsdottir vertoont niet de minste neiging tot psychologiseren en dat werkt erg verfrissend. Loodzware uitspraken zijn ver te zoeken, terwijl de schrijfster toch niet wegzinkt in al te lichtzinnige feelgood.  
Trouw  

Een roman die uitnodigt om het onverwachte in het leven te omarmen.  
Vogue  

In deze roman over een bijzonder soort moederschap komt alles vloeiend samen. Ólafsdóttirs spel met echo's is perfect in evenwicht.  
Le Monde  

Wanneer je je onderdompelt in een boek van Ólafsdottir raak je niet alleen onder de bekoring van haar schrijfstijl, maar ook onder die van haar betoverende universum en eigenzinnige personages.  
ELLE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moederschap
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Audur Ava Olafsdottir
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Kim Middel
ISBN9789023492450
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's299
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte863 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten