Voettocht naar het hart van het land-   eReader eBook

Jan Schuurman Hess • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iedereen die wil weten wat `de stand van ons land is, moet dit boek lezen Burgers zijn teleurgesteld in de politiek. `Gewone mensen voelen zich door bestuurders in de steek gelaten of zelfs verraden. Het zijn veelgehoorde uitspraken. Maar wat is er nou precies aan de hand in ons land? Om daar achter te komen trok Jan Schuurman Hess de wandelschoenen aan en liep twee jaar lang door Nederland. Van de Hedwigepolder tot aan de Wadden, van de Eems tot aan het drielandenpunt. Onderweg sprak hij talloze scholieren, politici, fabrieksarbeiders, zorgverleners, vissers en leraren. Hij noteerde de ergernissen en de dromen van jong en oud, rijk en arm, in de steden en op het platteland. Wat gaan we doen om de kloof tussen hoog- en lageropgeleiden niet nóg groter te laten worden? Hoe voorkomen we dat de helft van Nederland straks buitenboord valt, doordat ze geen werk en inkomen hebben? Kortom, hoe sociaal zijn we nog? En wat staat ons te doen? De antwoorden zijn te vinden in de gesprekken onderweg.

Dit boek in de pers

Dromerig over vroeger, weinig oog voor de dilemma's van nu  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een zoektocht naar het algemene bewustzijn van Nederland. Over politiek, onvrede en de toekomst

Jan Schuurman Hess schreef met Voettocht naar het hart van het land naar mijn mening een van de belangrijkste boeken van het jaar. Hij liep twee jaar lang door Nederland en praatte met iedereen: van zakenmannen tot fabriekswerkers en alles daar tussenin. Over de onvrede met de politiek, de democratie en over hoe sociaal we moeten zijn met het oog op toekomstige problemen. De economie zit in het slop en de mechanisering hijgt in onze nek, hoe gaan we hiermee om? In de “gewone” gesprekken die hij heeft met doodgewone mensen zoekt Hess het antwoord. Dit bijzondere boek is dus eigenlijk op zoek naar de ziel van Nederland - de gezamenlijke oplossing naar onze gezamenlijke problemen. Intelligent, menselijk en soms vertederend, Voettocht naar het hart van het land moet gelezen worden door iedereen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over de maatschappij
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Jan Schuurman Hess
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045025414
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's232
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte761 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten