Voor altijd mijn mama-   eReader eBook

Kathleen Aerts • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Voor altijd mijn mama is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Kathleen Aerts over de jongdementie van haar moeder Na de plotse dood van haar man raakt Maria het spoor bijster. Een normale periode van rouw, denkt iedereen aanvankelijk. Een hardnekkige depressie, luidt het verdict een paar jaar later. Tot de diagnose jongdementie valt. Dementie wordt meestal met oudere mensen geassocieerd, maar de ziekte komt ook bij jonge mensen relatief vaak voor. Vaak duurt het lang vooraleer de juiste diagnose wordt gesteld, zodat gepaste zorg uitblijft. In Voor altijd mijn mama vertelt Kathleen Aerts heel open over de weg die ze samen met haar moeder heeft afgelegd. Van de twijfels én de mooie momenten samen na de diagnose tot de donkere tijden in het ziekenhuis. Een getuigenis die niemand onberoerd zal laten.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een ontroerend, schrijnend verhaal over loslaten

Jarenlang was Kathleen de immer vrolijke blonde van K3. Maar achter haar glimlach ging een groot verdriet schuil. Kathleens mama krijgt op haar 56 de diagnose alzheimer - Kathleens papa is net overleden en zij is zwanger van haar eerste kind. Wat volgt is een relaas van één van de zwartste periodes uit haar leven. Het ongeloof - alzheimer, dat is toch een ziekte voor oude mensen? - maakt plaats voor verdriet, eenzaamheid en moedeloosheid. In dit pakkende boek beschrijft ze haar rouwproces van afscheid te moeten nemen van haar moeder met wie ze jarenlang twee handen op één buik was. Het is een verhaal van loslaten, ontroerend mooi maar ook schrijnend. Want alzheimer is "een ziekte die als een bulldozer over een mens heen blijft razen tot er geen spaan meer van heel is", zo vat Kathleen het treffend samen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Kathleen Aerts
UitgeverijLannoo
ISBN9789401430593
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's149
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte247 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten