De vreemdeling-   eReader eBook

Albert Camus • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De vreemdeling is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Meursault, de onverschillige hoofdpersoon, is een Algerijn van Franse afkomst, een pied-noir, die in de problemen komt als hij op een dag een man doodschiet. Hij heeft geen verklaring; het kwam door de 'hitte van de zon'. In het proces dat volgt weigert hij zich fatsoenlijk te verdedigen en zich aan te passen aan de normen van de maatschappij. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis, waar hij zijn executie afwacht, maar niet zonder de dood te verachten.

Dit boek in de pers

Nog altijd relevant, voor jonge en oude existentialisten.  
De Standaard  

Een in sober, messcherp Frans geschreven verhaal... De kracht van Camus, die overigens naar eigen zeggen een aangeboren onverschilligheid bezat, is dat hij laat zien dat een van alle zin ontdaan, 'absurd' universum, waarin de mens als een biologische machine rondloopt, nog altijd betoverend kan zijn. ... De nieuwe vertaling van Peter Verstegen volgt het origineel getrouwer dan die van Adriaan Morrien uit 1949. In beide versies lees je het boek in een keer uit.  
NRC  

Een weldadig nuchtere versie van L'Etranger. ... En de toon van die brontekst heeft Verstegen voortreffelijk gevangen: nuchter en constaterend. Daardoor komt hij des te harder aan.  
De Volkskrant  

Camus leerde me nadenken over de zin van het leven  
Elsevier  

Details:

Auteur(s)Albert Camus
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023468370
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte629 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten