Vriendinnen-   eReader eBook

Tille Vincent • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Vriendinnen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het boek bij de pakkende VRT zondagavondserie Vriendschap kies je niet, ze overvalt je en houdt je voorgoed vast. Maar driekwart eeuw vriendschap, kan een mens dat aan? De tiendelige VRT-reeks Vriendinnen, die vanaf december op de buis komt, brengt het ontroerende levensverhaal van twee vriendinnen die achttien zijn aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Terwijl Nel flamboyant en levenslustig is en bruist van energie, is Eva eerder een grijze muis: onervaren, braaf en conservatief. Maar wanneer ze elkaar op een bevrijdingsbal uit de penarie helpen, ontluikt er een onwaarschijnlijke vriendschap. Het leven heeft voor hen allebei verrassende wendingen in petto, maar hun vriendschap, die blijft. Een verhaal over liefdes en ontgoochelingen, maar ook een feelgood verhaal, waar een vleugje nostalgie en romantiek nooit ver weg zijn.

Reviews & recensies

Een echte aanrader voor iedereen die van hartverwarmende verhalen houdt.

Wanneer Eva overlijdt en haar kinderen de uitvaart voorbereiden, vindt haar dochter Laura Eva's dagboek. Ze begint het, eerst beschroomd en dan gefascineerd, te lezen. Ook Laura’s zus Carine vindt enkele nagelaten brieven, en broer Ben een enveloppe van zijn moeder die hij pas bij haar overlijden mag openen... Laura, Carine en Ben vertellen in treffende details over de levensloop van Eva en haar beste vriendin Nel. Nel is ondeugend en opstandig en wil vooral van haar jeugd genieten. Eva is schuchter en wil iets van haar toekomst maken. Toch worden ze beste vriendinnen en zullen ze pijn, verdriet, geluk en tegenslagen delen. We lezen over de eerste verliefdheid van Eva, over de romantische avonturen van Nel, maar ook over het mislukken van Eva’s huwelijk met haar eerste liefde. Hoe Nel een abortus ondergaat en borstkanker krijgt. De rode draad door het verhaal is hun vriendschap en hoe die hun levens gekleurd heeft. Bij het lezen voel je de spanning samen met Laura, Carine en Ben stijgen als zij een nieuw deel uit het dagboek of een nieuwe brief lezen. Stukje bij beetje krijgen de vroegere levens meer gestalte en komen geheimen aan het licht, met als kers op de taart de brief van Eva aan haar kinderen die wordt voorgelezen op de uitvaart en waarin zij haar deel van het verhaal uit de doeken doet. 'Vriendinnen' is een fantastisch verhaal over twee jonge meisjes die zich ontwikkelen. Het gaat niet alleen over vriendschap, maar ook over generaties, over de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en vandaag. Wat het toneelstuk kort en bondig moet vertellen, komt in het boek veel uitgebreider en met prachtige details tot zijn recht. 'Vriendinnen' is niet alleen een roman, het is ook een tv-reeks en een toneelstuk. Ik heb er zelf jaren mee op de planken gestaan en het met veel plezier gespeeld. Daarom was ik extra benieuwd naar het boek...

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Details:

Auteur(s)Tille Vincent
UitgeverijLannoo
ISBN9789401423229
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's153
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte877 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten