Vrijheid-   eReader eBook

Hilary Mantel • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Vrijheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mantel is een rasschrijver die je zó in het verhaal trekt dat het lijkt alsof je zelf bij de gebeurtenissen staat toe te kijken.

Een veiliger oord. Vrijheid. Dit eerste deel gaat over de opmaat naar de Franse Revolutie: de lege staatskas; het onvermogen van de koning om die weer te vullen; zijn besluiteloosheid; de hongersnood en de idioot hoge broodprijzen; de onvrede onder de burgers; de weigering van de boeren om hun herendeel te vervullen; de steeds luider wordende roep van burgers om stemrecht. In deze explosieve sfeer groeien drie jongens op, die elkaar ontmoeten als ze gaan studeren in Parijs: Camille Desmoulins, Georges-Jacques Danton en Maximilien de Robespierre.
Mantel schetst de jonge jaren van deze mannen, waar ze vandaan komen en hoe ze hun mening vormen in deze tumultueuze tijd, en laat zien hoe ze worden tot de personen zoals wij die nu kennen.

Mantel beschrijft burgers en werklieden die niet langer genoegen nemen met de verdeeldheid van de standen en de oneerlijke rechtsstaat, en als lezer ervaar je dat alsof je waarnemer bent, en dat het logisch is om 'revolutie!' te roepen en met z n allen naar de Bastille te gaan.

Dit boek in de pers

De roman Een veiliger oord is zonder twijfel een succes. Mantel begrijpt hoe mensen zich voelen, hoe ze reageren, hoe ze denken. En net zo belangrijk: ze weet hoe ze ons moet laten meevoelen.  
The New York Times  

Deze roman is een ongelofelijke prestatie. Het vangt de geest van de Revolutie, het laat je voelen alsof je zelf in die tijd leeft.  
The Independent  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een wervelend, uitmuntend verhaal over vriendschap, verzet en verraad dat zich afspeelt tijdens de Franse Revolutie

Hilary Mantel is al tweemaal winnares van de Booker Prize geweest, dus dat voorspelt veel goeds voor Een veiliger oord. En inderdaad, het is een monumentaal verhaal dat groots wordt aangepakt. Vlak voor de Franse Revolutie begint het systeem uit elkaar te spatten. Onder de burgers heerst woede en ontevredenheid, armoede en honger is dagelijkse kost. De elite weigert echter zijn decadente levensstijl te veranderen. Het einde is nabij. Drie jongemannen, Desmoulins, Robespierre en Danton zien dit aankomen en maken zich klaar voor de revolutie. Dit briljante verhaal vindt ergens een midden tussen geschiedenis, roman en karakterdrama. De schaal van dit project doet denken aan Oorlog en Vrede. Toch verliest het zichzelf niet in verwarring of een overdaad aan informatie. Echte literatuur in verhaal en schrijfstijl. Een wereldboek, zoals dat heet

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de Franse Revolutie
  • romans over de maatschappij

Details:

Auteur(s)Hilary Mantel
UitgeverijSignatuur
Vertaler(s)Ineke Willems
ISBN9789044969672
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's281
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4319 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieEen veiliger oord
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten