VSV-   eReader eBook

Leon de Winter • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

VSV is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Georges Wildemeersch is een kenner van het werk van Hugo Claus. Hij is hoofdredacteur van de periodieke publicatie van de Clausstudie Het teken van de ram en leidt aan de UA te Antwerpen het Studie- en Documentatiecentrum Hugo Claus.

Dit boek in de pers

De Winter is een meester in het verenigen van tegengestelden. Zijn filmische, strak geritmeerde stijl past als gegoten bij deze unieke goddelijke komedie waarin de schrijver in een razendsnel tempo op zoek gaat naar licht en verlichting voor iedereen.  
De Morgen  

De nieuwe grote roman van Leon de Winter: zeer onrustbarend, omdat het schokkende niet onrealistisch is. Deze spektakelroman is evenwichtig en ingenieus, ludiek en vals. De stijl is wendbaar, vlot, en waar De Winter in vroeger werk het vette sentiment niet meed, slaagt hij er nu in zijn personages serieus te nemen en plezierig te relativeren. Maar bovenal is het verhaal zo spannend dat je móet weten of het bij de zes doden van de Muziektheater-aanslag zal blijven. Dit wordt de zomer van De Winter.  
De Volkskrant  

Geestig en ontroerend. Leon de Winter houdt de lezer soepeltjes in de ban.  
Trouw  

Een moedige en spannende roman in de hem kenmerkende wervelende en filmische stijl. Een hoogtepunt in zijn oeuvre  
Elsevier  

Zoals De Winter de lezer doet mijmeren over levensvraagstukken en tegelijk op het puntje van de stoel houdt met een spannend verhaal, met ruimte voor humor en zelfspot, is virtuoos. Daarbij is VSV van begin tot eind geschreven in de typisch Winterse onberispelijke stijl: geen woord te veel, geen woord te weinig, elke komma op zijn plek. Het is een roman om veel van op te steken en waarin stevige, maar geen aanstootgevende noten worden gekraakt. Zo'n niveau bereik je niet alleen met raffinement en zelfspot, daar zit echt levenskunst en nesjomme achter.  
Nu.nl  

Een magistrale roman waarin De Winter zich niet alleen opmerkelijk genuanceerd toont, maar ook vol zelfspot, mededogen en inlevingsvermogen. Dit boek is zijn absolute 'magnum opus'. VSV is een magische mengeling van fictie en feiten. De Winter speelt een geraffineerd literair spel en heeft zijn personages buitengewoon trefzeker neergezet. Een meesterlijke roman.  
Haarlems Dagblad  

Razend knap.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over politiek
  • boeken tussen thriller en roman

Details:

Auteur(s)Leon de Winter
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023473169
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte910 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten