Waarom ik soms op en neer spring-   eReader eBook

Naoki Higashida • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Waarom ik soms op en neer spring is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De eigen stem van een 13-jarige jongen met autisme Het is vrij moeilijk om het gedrag en de belevingswereld van een autist te begrijpen. In Waarom ik soms op en neer spring geeft Naoki Higashida antwoord op de vragen die iedereen zich altijd bij autisme stelt. Naoki was dertien toen hij dit boek schreef. Dat is op zich al bijzonder maar als je weet dat hij autistisch is, is het nog opmerkelijker. Het is een verhelderend en inspirerend boek voor iedereen die in het begrijpen van een ander is geïnteresseerd, ouders, familie, verzorgers en leerkrachten van autistische kinderen. Naoki bewijst dat ook mensen met autisme over fantasie, humor en empathie beschikken en maakt ons op een indringende en ontroerende manier duidelijk hoe belangrijk geduld en begrip zijn. Uniek document van binnenuit een 'bijna-bestseller' in Engeland Persrecensies 'De taal waarin dit boek geschreven is, is fris, toegankelijk en persoonlijk. Ik moest mijzelf er telkens weer aan herinneren dat de auteur nog maar een jongen van dertien was toen hij dit schreef. Het klinkt soms als het werk van een scherpzinnige volwassene die doet alsof hij een dertienjarige jongen is, met zo veel wijsheid gaat de onbevangen stem gepaard. Het kost ongeveer anderhalf uur om dit boek te lezen, en het zal uw idee over wat het betekent mens te zijn verruimen.' Andrew Solomon, The Times, schrijver van Ver van de boom. Als je kind anders is. 'Iedereen die probeert autisme te begrijpen zal dankbaar zijn voor de vertaling van dit boek.' Kirkus Reviews 'Ik ben echt in geen tijden zo gegrepen geweest door een boek het is onvoorstelbaar. Een van de meest onvoorstelbare teksten die ik ooit heb gelezen.' Jon Stewart in The Daily Show 'Dit boek vormt het intrigerende bewijs dat in een autistisch lichaam een geest schuilgaat die even genuanceerd, nieuwsgierig en betrokken is als die van ieder ander mens.' Adam Sherwin, The Independent

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een beter inzicht in autisme aan de hand van een 13-jarig autistisch jongetje

Ik weet wel iets van de ingewikkelde stoornis autisme, maar niet veel. Dit boek is heel verhelderend en bijzonder. Het is geschreven door een 13-jarig (!) autistisch jongetje uit Japan! Naoki legt (heel vertederend, maar ook duidelijk) uit hoe hij voelt en hoe hij communiceert, en wat er mis gaat als het niet lukt. Ik kijk nu heel anders naar autisme en heb een nieuw begrip voor mensen die met deze aandoening leven. Een ontzettend duidelijk en verhelderend boek!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over autisme
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Naoki Higashida
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046816332
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's131
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3558 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten