Wakend over God-   eReader eBook

Joost Zwagerman • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Wakend over God is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wakend over God beschrijft de geloofsstrijd van een naamloos blijvend ik, die soms in zijn verbeelding, soms letterlijk, met het Opperwezen in gevecht raakt. Zwagerman bezingt in diverse toonaarden het gevecht met de Engel. Allerlei facetten van een denk- en navoelbare verhouding met God passeren de revue: verwachting, troost, woede, verbittering, loochening en uiteindelijk berusting.
In Wakend over God heeft Zwagerman zijn taal uitgebeend en kaal geschraapt. Een literaire tour de force.

Dit boek in de pers

Een koortsachtige roes tussen spiegeling en goddeloosheid  
De Morgen  

Wakend over God is de laatste dichtbundel die Joost Zwagerman voltooide voordat hij zichzelf van het leven beroofde. Een testament is het niet. Wat wel?  
NRC  

Zwagerman gaat de strijd met God aan in postume dichtbundel. In de eerste publicatie uit de nalatenschap van Joost Zwagerman (1963-2015), de dichtbundel Wakend over God, met 48 gedichten die hij schreef in een koortsachtige roes van twee maanden, verkent hij zijn verhouding met God.  
De Volkskrant  

Joost Zwagerman verwoordde in zijn laatste gedichten zijn religieuze coming-out. .  
Trouw  

De laatste dichtbundel van Joost Zwagerman: psalmen en klaagliederen van een wanhopige ongelovige die in een duistere wereld naar existentiële betekenis zoekt.  
Vrij Nederland  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Sterke bundel met gedichten over de worsteling van de ik-figuur met het geloof en God.

Dit is de laatste bundel die Joost Zwagerman voltooide voor zijn zelfgekozen dood. Het gaat over de verhouding van Zwagerman met God en het geloof. Naast ingewikkelde bespiegelingen over theologische vragen en mystieke visioenen beschrijft hij ook in zijn fantasie ontmoetingen met God. Maar ook hoe het katholieke geloof een rol speelde in zijn jeugd. Regelmatig treedt heel plotseling de leegte, eenzaamheid en uitzichtloosheid op. Er staan toespelingen in naar zijn zelfmoord, maar ik denk niet dat we in deze bundel naar verklaringen of vooruitwijzingen moeten gaan zoeken. Twaalf afdrukken van Zwagermans gedichten en beelden van kunstenaar Marc Mulders zijn tot 13 maart 2016 te zien in Museum De Pont. 

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Joost Zwagerman
UitgeverijHollands Diep
ISBN9789048829668
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's70
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte841 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten